INTIME

Μπακογιάννη: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύνθετη ονομασία»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και τον Πάνο Καμμένο, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στις δηλώσεις της στον ρ/σ News 24/7.

propoli

Συγκεκριμένα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «δε συμφέρει τη χώρα μας να μη λυθεί το Σκοπιανό. Αν κερδίσουμε τις εκλογές, θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση. Θα είναι βέβαια δυσκολότερο μετά από όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Λύση πάντως χωρίς σύνθετη ονομασία δεν μπορεί να υπάρξει, ενώ το κόμμα της ΝΔ το εκφράζει μόνο ο Κ. Μητσοτάκης και κανένας άλλος».

Επίσης σχολιάζοντας τη σύνοδο στο Βουκουρέστι τόνισε ότι «εγώ δεν έκανα κανένα σικέ παιχνίδι το 2008. Διαπραγματεύτηκα με όση πειθώ είχα και εκ μέρους της κυβέρνησης μου, ομοφώνως, υπάρχουν όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ είχε αρνηθεί τα δύο πράγματα που έδωσε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Την εθνότητα και την γλώσσα».

Επιπλέον σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση: «Δεν πιστεύω ότι ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση. Θα μείνει κολλημένος στην καρέκλα του μέχρι το τέλος, θα μείνει αν μπορέσει και 24 ώρες παραπάνω για να μαζέψει τα πράγματά του. Τα ξέρει και ο κ. Τσίπρας αυτά. Η μόνη που βλάπτεται είναι η εικόνα της χώρας. Ο κ. Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Βολεύονται και οι δύο. Έχει ωριμάσει πλέον και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, ότι η λύση πλέον είναι οι εκλογές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις».

Επίσης αναφορικά με την οικονομία συμπλήρωσε ότι: «Η χώρα βρίσκεται σε  προεκλογική περίοδο. Έχουν κατεβάσει όλοι τα μολύβια, αυτά έχουν άμεση αντανάκλαση στην οικονομία. Κανονικότητα δεν υπάρχει από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές και καθαρίσει η εικόνα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η κρίση στην Ιταλία, ασφαλώς και επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα, αλλά τα επηρεάζει περισσότερο απ’ όσο τα πορτογαλικά, γιατί εδώ υπάρχει το ρίσκο της χώρας. Ρίσκο που υπάρχει λόγω της κυβέρνησης Τσίπρας – Καμμένου».

Loading