Μπακογιάννη: Θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση

Για «θέατρο του παραλόγου» που «βλάπτει σοβαρά τη χώρα» έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

propoli

«O κ. Τσίπρας έδιωξε χτες τον υπουργό του που ακολουθούσε την κυβερνητική γραμμή και κράτησε τον υπουργό του που ήταν εκτός κυβερνητικής γραμμής και εξέφραζε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό διαφορετικές θέσεις» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, το προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο ήταν «το αποκορύφωμα της σουρεαλιστικής κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό». Το αποτέλεσμα, συνέχισε, ήταν να μείνει «ακέφαλο το υπουργείο Εξωτερικών» αν και – όπως έσπευσε να προσθέσει – «οι διπλωμάτες πανηγυρίζουν» γιατί ο κ. Κοτζιάς «ασκούσε τρομοκρατία στο υπουργείο».

Η βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση πως «το πουλόβερ αρχίζει και ξηλώνεται» και πως «ο δεσμός μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου έχει σπάσει κι έχει μείνει μόνο ο εκβιασμός».

Επισήμανε παράλληλα ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται ενιαία και πως αυτό που είναι πρωτεύον είναι να αποκτήσει «εικόνα σοβαρότητας» η χώρα, κάτι που «με αυτή την κυβέρνηση δεν είναι εφικτό». Σημείωσε ακόμη πως «η εικόνα αυτή βλάπτει και την οικονομία» καθώς η Ελλάδα δίνει την εικόνα «ακυβέρνητου καραβιού».

«Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και καθαρές λύσεις σημαίνει εκλογές» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση» γιατί «με το κλίμα που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί να έρθει καμία σοβαρή επένδυση».

 

Loading