Μπαλάφας: Έρχονται αύξηση κατώτατου μισθού, ελαφρύνσεις φόρων-εισφορών

«Το πιο σημαντικό σε αυτήν τη φάση είναι η ελπίδα που γεννήθηκε με το τέλος της μνημονιακής περιόδου, να συνοδευτεί από συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα που θα βελτιώνουν σταδιακά την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ και του προϋπολογισμού του επόμενου έτους έχει προαναγγέλλει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επιπλέον, έχει στον έναν ή τον άλλο βαθμό προδιαγράψει την εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων και ελαφρύνσεων στις εισφορές των μεσαίων στρωμάτων, όπως επίσης τη στοχευμένη ενίσχυση κοινωνικών παροχών. Ακόμα έχει τονιστεί ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη μη προώθηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019».

propoli

Ο κ. Μπαλάφας αναφερόμενος στις εξελίξεις και στην κατάσταση σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα τόνισε: «Στα δικά μας νησιά δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μείωση. Είχαμε σταθερή ροή από τα τουρκικά παράλια. Όλα αυτά τα συνεκτιμούμε στον στόχο που έχουμε βάλει, μέχρι το φθινόπωρο να μπορέσουμε να κάνουμε μία ισχυρή, μία γενναία αποσυμφόρηση των νησιών σε μία διελκυστίνδα συνεχή».

Ακόμη ο υφυπουργός σημείωσε: «Εμείς μπορούμε να μεταφέρουμε όποιους μπορούμε να μεταφέρουμε –σύμφωνα με τα ισχύοντα και τους κανονισμούς– στην ηπειρωτική χώρα, που και αυτής η χωρητικότητα δεν είναι τεράστια, δεν είναι απεριόριστη. Δεν μπορούμε όμως να εμποδίσουμε ή να “πνίξουμε” τις βάρκες που έρχονται από τα απέναντι παράλια, με καινούργιες εισροές».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Γι’ αυτό έχει ήδη μπει επί τάπητος –και τον Οκτώβριο θα επανέλθει για να υπάρξει πιθανόν και κάποιο θετικό βήμα– το ζήτημα της αναλογικής και δίκαιης κατανομής των πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται στο ευρωπαϊκό έδαφος και δικαιούνται διεθνούς προστασίας, ασύλου κτλ. Να γίνεται μία δίκαιη κατανομή στο σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ και να μην υφίστανται το τεράστιο βάρος μονόπαντα οι χώρες πρώτης υποδοχής όπως η πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading