Μπαλάφας: «Ο Μητσοτάκης έτοιμος να τον πουλήσει στο διάβολο»

«Κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί πια να αγνοεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ανεξάρτητα από τη σκοπιά που το βλέπει το καθένα, είτε βρίσκεται στο μέτωπο των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας είτε στην πλευρά της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας» τονίζει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας και αναφέρεται στην τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας-Ισπανίας.

propoli

«Η συμφωνία επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες επιμένουν στην υποστήριξη και την ενίσχυση των αρχών της ΕΕ ότι η Γερμανία δεσμεύεται να βοηθήσει τις άλλες δύο χώρες σε περίπτωση κρίσης και ότι θα υπάρξει έκτακτη βοήθεια στα νησιά” σημειώνει και προσθέτει “το σημαντικότερο είναι ότι η Γερμανία θα ολοκληρώσει τις οικογενειακές επανενώσεις, που εκκρεμούν πολύ καιρό, ενώ η Ελλάδα και η Ισπανία θα δεχτούν πίσω πρόσφυγες τους οποίους θα εντοπίζουν οι γερμανικές αρχές στα σύνορα Γερμανίας και Αυστρίας, αν οι πρόσφυγες αυτοί καταγραφούν μετά τον Αύγουστο στο σύστημα Eurodac της Ελλάδας και της Ισπανίας».

Ο κ. Μπαλάφας υπογραμμίζει ότι το υπουργείο έχει δεσμευτεί πως στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά από τις 17.000 στις 10.000 και επισημαίνει ότι η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, που μάλιστα δέχεται πίεση και από τον Έβρο, προϋποθέτει επαρκείς δομές. “Ξανανοίγουμε ορισμένα καμπ που είχαν κλείσει, αυξάνουμε τη χωρητικότητα σε άλλα, καλύπτουμε κενές θέσεις σε διαμερίσματα” τονίζει.

Τέλος επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό η ΝΔ έχει ταχθεί με την πλευρά των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας και έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. “Με σκοπό να κερδίσει ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να πουλήσει τον όποιο φιλελευθερισμό του στο διάβολο” υπογραμμίζει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Loading