Ως ένα «νταραβέρι, το οποίο εξευτελίζει τους θεσμούς», χαρακτήρισε τους 6 πρόθυμους βουλευτές, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας.
«Εγώ λέω ότι ακόμα και να υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή και συνεννόηση ούτε με τον Καμμένο, που πολύ βολικά άφησε πίσω του την μισή Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ίσα ίσα για να μην πέσει η κυβέρνηση και έφυγε με την άλλη μισή, αλλά ούτε και με κανέναν άλλον. Εγώ σου λέω δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και κανένα αλισβερίσι. Σας λέω όμως ότι σε κανένα καφενείο της επικράτειας δε θα μπεις μέσα θα το πεις αυτό και θα γίνεις πιστευτός», εκτίμησε σε σχέση με τις μετακινήσεις βουλευτών από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Μπαργιώτας.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι «δίνουμε ένα σημάδι ως κατεστημένο, ως πολιτικό σύστημα, ως κυβέρνηση ακόμα χειρότερα, ότι τα πάντα είναι υπό διαπραγμάτευση, τα πάντα είναι δυνατά και οι θεσμοί και το σύνταγμα είναι για να τα επικαλούμαστε όταν μας συμφέρουν και να τα ποδοπατούμε όταν δεν μας συμφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται το μεγαλύτερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, το οποίο είναι η Δημοκρατία μας».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι χρέος των βουλευτών να δρουν κατά συνείδηση, υποστηρίζοντας πως «οι μετακινήσεις βουλευτών ή οι συμμαχίες κομμάτων, όταν γίνονται σε ένα διαφανές πλαίσιο και χωρίς να υπάρχουν υπόνοιες για συναλλαγή, είναι κομμάτι της Δημοκρατίας, τις προβλέπει το σύνταγμα, και πρέπει να είναι έτσι γιατί αλλιώς δε γίνεται. Αυτά που ακούμε από διάφορους ότι πήραν τους βουλευτές ‘μου’ οι ψηφοφόροι ‘μου’ που με ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια, παραπέμπουν σε άλλα πολιτεύματα».
«Δεν υπάρχει ανανέωση νοοτροπίας»
Ερωτηθείς σε σχέση με την ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό, ο Κ. Μπαργιώτας, τόνισε πως στην ουσία «όχι απλώς δεν έχει ανανεωθεί το πολιτικό σκηνικό, αλλά βλέπουμε από αυτούς που ευαγγελίζονται το νέο, κυριολεκτικά να ξεμαλλιάζονται, να ξεκατινιάζονται ή να μπερδεύουν την πολιτική με τις γκαζόζες. Θέματα τα οποία μας πάνε πάρα πολύ πίσω. Βλέπουμε ανανέωση προσώπων, αλλά δεν βλέπουμε ανανέωση νοοτροπιών ήθους και τρόπου άσκησης της πολιτικής».
«Όχι» σε εσωτερική πολιτική με εξωτερικά θέματα
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην γειτονική Τουρκία, συνέστησε προςς πάσα κατεύθυνση πως «καλό θα ήταν, και αυτό ισχύει κυρίως για την κυβέρνηση με το Σκοπιανό, αλλά και για όλους μας, να μην κάνουμε εσωτερική πολιτική με εξωτερικά θέματα και μάλιστα ευαίσθητα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας έχει υποχρέωση να μιλάει με τους απέναντι, ακόμα και σε περιόδους όξυνσης, όπως είναι αυτή εδώ. Θεωρώ ότι η επίσκεψη στην Άγκυρα δεν είναι κάτι περίεργο ίσα ίσα είναι κάτι που απορρέει από τις υποχρεώσεις που έχει η ελληνική Πολιτεία και Έλληνας πρωθυπουργός απέναντι στη χώρα και στα προβλήματα που έχει ανοιχτά».
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα «να μην επιδείξει ο πρωθυπουργός διάθεση για διαπραγματεύσεις, γιατί έχει αποδείξει ότι δεν είναι πάρα πολύ καλός σε διαπραγματεύσεις χωρίς ατζέντα», ενώ ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ότι «η αλήθεια είναι εμείς επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι η συνθήκη αυτή αφήνει ανοιχτούς τους αλυτρωτισμούς δίνοντας γλώσσα και όνομα, δίνει όπλα στους από εκεί εθνικιστές για να συνεχίσουν το αλυτρωτικό τους παιχνίδι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό είναι αυτό που θα βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια».