Μ. Κόνσολας: «Ο τουρισμός δεν προσφέρεται για ιδεοληψίες»

«Ο τουρισμός δεν προσφέρεται για ιδεοληψίες. Ύστερα από τρεισήμισι χρόνια αδράνειας, η κυβέρνηση θυμήθηκε το Χωροταξικό» δήλωσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο ολιστικό σχέδιο «ανάπτυξης» της Κυβέρνησης.

propoli

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Κυβέρνηση, έχοντας αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο εδώ και τρεισήμισι χρόνια, θυμήθηκε να συμπεριλάβει το χωροταξικό στο “ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης” που παρουσίασε με την προοπτική να το υλοποιήσει το 2019, όταν δηλαδή δεν θα είναι πλέον Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, το χωροταξικό δεν προσφέρεται για ιδεοληψίες. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν μας δεσμεύει.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει και θα ενεργοποιήσει άμεσα ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο σχεδιασμός μας, για το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό στηρίζεται σε 4 βασικούς πυλώνες:

1ον: Στην αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές.

2ον: Στη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.

3ον: Στην αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο τη διαμόρφωση ενός σωστά οργανωμένου χώρου.

4ον: Στη θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού».

Loading