Μ. Παπαδόπουλος: Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη

Συνέντευξη στον Χρήστο Τσαλικίδη
«Ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη ηχηρή ήττα στις ευρωεκλογές» δηλώνει στην Politik ο πρώην βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης.

propoli

Επίσης καταλόγισε νεποτισμό στην κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι ο πολιτικός λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται από ευθύνη, αλήθεια και ειλικρίνεια. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μια κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική». Τέλος, όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών προεξόφλησε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας «με τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση».

-Ποια συμπεράσματα εξάγονται από την έκβαση των ευρωεκλογών;

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη ηχηρή ήττα στις ευρωεκλογές Οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει. Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Τρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ήταν καταστροφική για τη χώρα. Και τέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές».

-Πού αποδίδετε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ;

«Οι ψηφοφόροι αντέδρασαν με την ψήφο τους στη σκληρή λιτότητα, που έπληξε κυρίως τη μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε ως αντίπαλος των ολιγαρχών, τους αντιμετώπισε με το γάντι όταν ήταν να τους φορολογήσει. Εκτός αυτού η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι βαθιά δυσαρεστημένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον ο νεποτισμός στην κυβέρνηση, οι ενδείξεις για διαφθορά και οι προσπάθειες χειραγώγησης της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης ζημίωσαν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που αρεσκόταν να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μιας νέας, άφθαρτης γενιάς πολιτικών».

“Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”

-Θα επιμείνετε στην ίδια στρατηγική ως τις εθνικές κάλπες;

«Η στρατηγική μας δικαιώθηκε και δεν θα αλλάξει ενόψει εθνικών εκλογών. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπως κάναμε μέχρι τώρα χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν στο παρελθόν. Δεν θα περιχαρακωθούμε στο 33%, αλλά θα επιδιώξουμε να πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες. Συνεχίζουμε σταθερά, όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, ευπρέπεια. Χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Ο πολιτικός λόγος μας χαρακτηρίζεται από ευθύνη, αλήθεια, ειλικρίνεια».

-Στόχος σας τώρα είναι η αυτοδυναμία; Πού βάζετε τον πήχη;

«Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα δεν βάζουμε ποσοτικούς στόχους. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μία κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική. Σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία, μένουμε σε αυτό που έχουμε πει:  Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη, με την μέγιστη κοινωνική συναίνεση. Ο εκλογικός νόμος, αυτός της απλής αναλογικής, επιβάλλεται να αλλάξει. Είναι ένας νόμος που δεν επιτρέπει την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του προγράμματος και του οράματος του δημοκρατικά εκλεγμένου νικητή. Απτό παράδειγμα αυτό των αυτοδιοικητικών εκλογών .Θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα δυσλειτουργιών και αγκυλώσεων σε επίπεδο δήμων και περιφερειών που θα συνεπάγονται καθυστέρηση και χαμένους χρόνους .Και σε αυτόν τον τόπο δεν θα αφήσουμε να χαθεί πλέον ούτε μια ώρα. Σκληρή και στοχευμένη δουλειά από την επόμενη μέρα για την Ελλάδα που όλοι αξίζουμε και που οφείλουμε στα παιδιά μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη  των πρώην πρωθυπουργών  κου Κώστα Καραμανλή  και  κου Αντώνη Σαμαρά με την τοποθέτηση μου το 2009 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το 2013 στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δίνοντας μου την δυνατότητα να προσφέρω ενεργά και να ισχυροποιήσω παράλληλα την φωνή του πολύπαθου και ξεχασμένου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Νομού Κοζάνης από τους κυβερνώντεςΣτηρίζω δυνατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γυρίσουμε σελίδα, ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μου που με στήριξαν και πήγαμε μαζί σε τόσους κερδισμένους αγώνες  και υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της στηριξής τους και στον σημαντικό αγώνα που έρχεται για μια Ελλάδα που θέλουμε και ένα μέλλον που μας αξίζει».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Loading