Νίκος Ρωμανός: Στόχος είναι να σωθεί η ΔΕΗ

Έχουμε συνηθίσει οι πρωθυπουργοί στην ΔΕΘ να κάνουν αποσπασματικές και ψηφοθηρικές υποσχέσεις, κάτι που δε θα κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του flash 99,4 «Μιλάμε Πολιτικά» ο Διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ  Νίκος Ρωμανός.

Χαρακτήρισε τη ΔΕΘ ως ευκαιρία για να αναπτυχθεί το οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης. «Η πορεία της κυβέρνησης ξεκίνησε με μειώσεις φόρων με ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων, τις επόμενες μέρες θα είναι σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Θα είναι σε συντεταγμένο πλαίσιο και πολύ προσεκτική πορεία», τόνισε.

propoli

Σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έκανε λόγο για μεγάλο στοίχημα. Ανέφερε ότι έχει χάσει το 70% της αξίας της.

«Προσπαθήσαμε ώστε οι όποιες αυξήσεις στο τιμολόγιο να ισοσκελιστούν με την μείωση του ΦΠΑ και το τέλος αέριων ρύπων. Η στόχευση ήταν ώστε το βάρος να το σηκώσουμε όλοι μαζί, οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι και οι ανταγωνιστές. Ξεκινάμε από τη βασική παραδοχή ότι στοχος είναι να σωθεί η ΔΕΗ» κατέληξε ο κ. Ρωμανός.

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis ανέφερε ότι ήδη δύο φακελοι, βρίσκονται στη δικαιοσύνη και διερευνάται πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της ΝΔ στο θέμα της οικονομίας, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει κάτι για να κάνει αντιπολίτευση. «Αφού ήταν όλα έτοιμα γιατί ήταν τόσο large και δεν τα έκανε αυτά προεκλογικά όπως την άρση των capital controls» διερωτήθηκε». Εκτίμησε ότι αυτή η στάση οφειλόταν στο γεγονός ότι προεξοφληθεί η πολιτική αλλαγή.

Έκανε λόγο για αδιέξοδο και αμηχανία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ζήτημα του διορισμού Κοντολέων στην ΕΥΠ, καταλόγισε υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε στην αρχή διέδιδε ότι ο κ. Κοντολέων δεν έχει πτυχίο, και μετά έμαθε ότι υπάρχει πτυχίο αλλά δεν ήταν εύκολο να αναγνωρισθεί Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Επίσης, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καθώς για πρώτη φορά αποκομματικοποιείται οι ανεξάρτητες αρχές και είναι για πρώτη φορά μετά τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ανεξάρτητες.

 

Loading