ΝΔ για Τσίπρα και Θάνου: «Κοίτα ποιοι μιλάνε…»
INTIME

ΝΔ για Τσίπρα και Θάνου: «Κοίτα ποιοι μιλάνε…»

Με το ρητορικό ερώτημα “κοίτα ποιοι μιλάνε…” απάντησαν κυβερνητικές πηγές της ΝΔ στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και της Βασιλικής Θάνου ότι η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να την απομακρύνει από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες.

Του Γιάννη Χαβιανίδη

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια της Βουλής δείχνει το χαμηλό επίπεδο στο οποίο κινείται ο αντιπολιτευτικός λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στον πρώην πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει μια μεγάλη θεσμική τομή με παραπολιτικά προσωπικά σχόλια.

Όσον αφορά τα λεγόμενα της κυρίας Θάνου ότι έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι ίδιες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου της θυμίζουν τι είχε υποστηρίξει η ίδια το 2009, κλείνοντας τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε εκείνη την τοποθέτησή της, που θυμίζει το δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, η κυρία Θάνου υποστήριζε ότι τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης δεν επιτρέπεται, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία να αποδέχονται θέσεις καλά αμειβόμενες όπως για παράδειγμα του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε προϋπάρχουσα συναλλαγή.

“Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”

“Θα ήθελα να αναφερθώ”, έλεγε τότε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σημερινή πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, “κάνοντας μια επισήμανση, η οποία κατά τις δικές μου προσωπικές απόψεις εκφράζει, σχετικά με ένα θέμα, το οποίο και ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μου ζήτησε να θίξω. Οι καρέκλες του Προεδρείου είναι τιμητικές και δεν προσφέρονται ως εφαλτήριο για άλλες προσωπικές επιδιώξεις. Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης δεν επιτρέπεται, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του Προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε “προϋπάρχουσα συναλλαγή”. Ο δικαστικός λειτουργός επιβάλλεται και μετά τη συνταξιοδότησή του να διαφυλάσσει τόσο την προσωπική του αξιοπρέπεια, αλλά και πρωτίστως, το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να μας εμπιστεύονται”.

Αποκομματικοποιείται η δημόσια διοίκηση

Προς ενίσχυση των όσων σημειώνουν παραπάνω, ότι δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει την κυρία Θάνου δεν αποτελεί “πολιτική δίωξη”, ούτε προσωπική στοχοποίηση,  κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν με νόημα πως το γεγονός ότι οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς που υπήρχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση και απέδειξαν ότι λειτουργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι με κομματικές επιρροές, παρέμειναν στη θέση τους, σημαίνει και δείχνει πολλά.

“Η κ. Θάνου, ενώ είναι πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, έχει ταυτιστεί με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον τότε Πρωθυπουργό  καθώς τοποθετήθηκε από αυτόν άμισθη σύμβουλός του στο Μέγαρο Μαξίμου. Επομένως, δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε από τότε που ανακοινώθηκε η τοποθέτησή της στην Επιτροπή” συμπληρώνουν.

Loading

Play