ΝΔ: «Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου»

Αιχμές κατά της ηγεσίας εξαπολύει ο αναπ. Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με το νόμο Παρασκευόπουλου.

propoli

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του. Η φαιδρή αυτή εικόνα του κυβερνητικού διδύμου θα προκαλούσε θυμηδία αν δεν αφορούσε στην ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης.

Αναλυτικά όλη η δήλωση

«Ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη υπερασπίζεται μετά πάθους, σε συνέντευξή της, τον νόμο Παρασκευόπουλου, η υφιστάμενή της υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ζητά την κατάργησή του. Η φαιδρή αυτή εικόνα του κυβερνητικού διδύμου θα προκαλούσε θυμηδία αν δεν αφορούσε στην ασφάλεια των πολιτών.

Είναι γνωστό ότι πλέον των 10.200 φυλακισμένων, πολλοί εξ αυτών καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα, έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκαν Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν μας έχουν παρασχεθεί επίσημα στοιχεία για το πόσοι εξ αυτών υποτροπίασαν. Κατά καιρούς πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ για εγκλήματα από αποφυλακισθέντες λόγω των ελαστικών διατάξεων που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου»

Όλοι, πια, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ως Ιανός. Η διάσταση απόψεων μεταξύ της κ. Γεροβασίλη και της κ. Παπακώστα ουδόλως θα ενδιέφερε την ελληνική κοινωνία αν δεν ήταν εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να άρει τα θεσμικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Στη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα το κάνουμε πράξη ξεκινώντας με την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Loading