ΝΔ: «Νέα ερώτηση για την πτήση – μυστήριο από Βενεζουέλα»

Επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη «μυστηριώδη πτήση» κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

propoli

Συγκεκριμένα, με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής, Γιώργος Γεωργαντάς, «στο πολύ σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο έμεινε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- για 4 ώρες στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος χρόνος για τον ανεφοδιασμό του δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ο Υπουργός Εξωτερικών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου».

Η κυβέρνηση -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ- καλείται άμεσα να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν το σχετικό αίτημα;
Γιατί το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα μπορούσε να εφοδιαστεί με καύσιμα στο Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκονταν πριν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκειμένου να επιστρέψει τελικά στη Βενεζουέλα;
Γιατί η κυβέρνηση αποσιώπησε την ύπαρξη των δύο εγκεκριμένων σχεδίων πτήσης που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Υ.Π.Α;».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να στείλουν Τσίπρα – Δούρου σπίτι τους»

Loading