ΝΔ: Σκέφτεται πρόταση μομφής κατά Βούτση

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση επικεντρώνει πλέον τα πολιτικά της πυρά η Νέα Δημοκρατία, ειδικά με τη σημερινή προτροπή του προς τον Θανάση Παπαχριστόπουλος να μην παραιτηθεί, η οποία ερμηνεύθηκε ως κίνηση για να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

propoli

Όπως αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς, η στάση του ΠτΒ χαρακτηρίζεται ως «ευτελισμός του Κοινοβουλίου, καθώς δεν συνάδει με τον ρόλο του Ν. Βούτση να παίζει τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους».

Επίσης θυμίζουν τη σκληρή αντιπαράθεση που είχε ο τελευταίος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, συμπληρώνοντας ότι δεν ήταν μια έκρηξη της στιγμής, αλλά ότι έχουν σημειωθεί και άλλα ανάλογα κρούσματα από την πλευρά του Ν. Βούτση που δεν ανταποκρίνονταν στο ρόλο του. Τότε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τον είχε καλέσει να σταματήσει να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ώστε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου να παραμείνει αρχηγός κόμματος ο Πάνος Καμμένος.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι οι κινήσεις πανικού του Μεγάρου Μαξίμου, ευτελίζουν τους θεσμούς και κάλεσε τον Ν. Βούτση να μην συμμετάσχει στους σχεδιασμούς αυτούς.

Loading