Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου να έχω δουλέψει ως καθαρίστρια (vd)

Την πρώτη συνέντευξη ως υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης παραχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η επιλογή της οποίας στην κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και αντιπαράθεση.

propoli

Η συνέντευξη ήταν βιντεοσκοπημένη και είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχθηκε η ίδια και πιο συγκεκριμένα για την πρόσληψή της στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το 2012. Όπως είπε, θα ήταν τιμή της «να έχω δουλέψει ως καθαρίστρια», κάνοντας λόγο για «χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται κάποιοι».

Παράλληλα, η κα Νοτοπούλου διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια», είπε.

«Η επίθεση που δέχτηκα δεν ήταν προσωπική, αλλά στην κυβέρνηση και κυρίως στη νέα γενιά και στις γυναίκες γι’ αυτό την χαρακτηρίζω ακροδεξιά. Γνωρίζουμε πως πολλοί πολιτεύονται με  λάσπη. Με προβληματίζουν τα fake news να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την πρώτη επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το 2010 ήμουν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εργαζόμουν. Ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010. Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ γνώρισα πως ο ίδιος παίρνεις και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν είχαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα. Έπρεπε να διασώσουμε τις δικές μας ζωές».

Για την ανάληψη της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, το 2016

«Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάροντας το έργο του γραφείου της τόνισε ότι: «Σε λίγο ολοκληρώνεται το Μετρό και δεν θα είναι ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο προχώρησε. Η Θεσσαλονίκη με την παρουσία του πρωθυπουργού λογίζεται πλέον ως επικοινωνιακός κόμβος. Το κράτος των Αθηνών ήθελε μία υποβαθμισμένη Θεσσαλονίκη, μία Θεσσαλονίκη υπό.

Ήδη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μπει σε πολύ διαφορετική τροχιά. Ας δούμε πώς ήταν η περιοχή πριν από τρία χρόνια. Στην επόμενη ΔΕΘ θα γίνουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Στόχος μας είναι το υπουργείο να ανακτήσει την αξιοπιστία κια τη δυναμική του. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να κτίσουμε το δημοκρατικό μέτωπο, εγώ το λέω και ανοιχτοσιάς, βάζοντας μπροστά το μέτωπο της εργατιάς».

Σε ερώτηση για το αν απέφευγε τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι «δεν νιώθω ότι ήμουν κεκλεισμένων των θυρών και ότι ήμουν μακριά από τον κόσμο. Η δουλειά μου ήταν να φέρρω σε πέρας τα ζητήματα που προέκυπταν και όχι να δίνω συνεντεύξεις».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Για το Μακεδονικό επιχείρησε να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία.

Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις.

Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».

 

Loading