Ντομπρόβσκις: «Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μέσω της οποίας ανακοινώθηκαν και οι παροχές της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις εξέφρασε τις επιφυλάξεις του με δηλώσεις του στο Bloomberg.

propoli

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα, να παραμείνει προσηλωμένη στους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε πως «θα λάβουμε υπόψη τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και θα χρειαστεί να γίνουν περισσότερες, σε βάθος συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές ώστε να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχουν υπόψη».

Με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, η Ελλάδα πρέπει να εμφανίζει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Τις ίδιες δηλώσεις για την ελληνική οικονομία έκανε και ο ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί ότι δηλαδή οι ελληνικές δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για πρόσθετα κοινωνικά μέτρα, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι σημαντικό οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι προβλέψεις δεν λαμβάνουν υπόψη το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλλαν οι ελληνικές αρχές και υπενθύμισε ότι το Eurogroup έχει ήδη δεχθεί ότι θα μπορούσαν να ληφθούν κάποια κοινωνικά μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται εντός του πλαισίου της εποπτείας που υπάρχει.

Loading