Ντομπρόβσκις: «Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις»

Μήνυμα προς την Ελλάδα για να συνεχίσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

propoli

«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποιος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη.

Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

«Εντός της περιμέτρου η ελάφρυνση του χρέους»

Ο λετονός πολιτικός αναφέρθηκε και στο εξόχως σημαντικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το χρέος. «Συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της περιμέτρου που έχει ορίσει το Eurogroup».

 

Loading