Ν. Κεραμέως: «Γιατί ο Τσίπρας φοβάται τον Καμμένο;»

«Για συνεχή υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έκανε λόγο, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

propoli

Όσον αφορά το ζήτημα της χορήγησης δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό, η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Αναλυτικότατη πληρέστατη, για το πώς μπορεί να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού. Είναι αδιανόητο ότι μέχρι σήμερα, αυτή η πρόταση νόμου δεν έχει καν συζητηθεί. Δεν έχει καν έρθει προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία στιγμή, προκειμένου προφανώς να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι να ετοιμάζεται να δώσει δικαίωμα ψήφου για την εκλογή μόνο τριών από τους 300 βουλευτές. Αυτό αντιβαίνει σε μια θεμελιώδη αρχή, της ισότητας της ψήφου. Δεν μπορεί να έχει άλλη βαρύτητα  η ψήφος του ενός Έλληνα εντός Ελλάδος, με την ψήφο ενός Έλληνα εκτός Ελλάδας. Είναι αδιανόητα αυτά».

Παράλληλα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην ελληνική βουλή.

«Οι τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε μια συνεχή υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Να σας πω δύο παραδείγματα. Η πρώτη ήταν η περήφανη γκαζόζα. Μπορεί να έχει ένα κωμικό στοιχείο, να το βλέπουμε και να γελάμε, αλλά υποδηλώνει έναν βαθύ ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Στην αρχή τέθηκε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της βουλής και, ως είθισται, ο εκπρόσωπος της κάθε ΚΟ δηλώνει τη στάση του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο. Ενώ ήταν εν εξελίξει η διαδικασία της ψηφοφορίας και ο προεδρεύων συνειδητοποίησε ότι δεν θα σχηματίσουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το νομοσχέδιο, σταματάει τη διαδικασία, ενώ αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο απορρίπτεται. Και ξαφνικά, ανακοινώνουν ονομαστική ψηφοφορία για την επομένη, για να βρουν τους έξι πρόθυμους βουλευτές», τόνισε η Ν. Κεραμέως.

Η (μη) παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη σχέση του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διερωτώμενη: «Γιατί προσπαθεί τόσο απεγνωσμένα ο πρωθυπουργός να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κυρίου Καμμένου; Τι φοβάται; Αυτές οι απειλές του κυρίου Καμμένου ότι η κυβέρνηση θα πέσει μέχρι την παρέλαση της 25η Μαρτίου, σε τι οφείλονται;».

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που ελλοχεύει στις επόμενες εκλογές είναι η αποχή. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όλοι, πέρα και πάνω από κόμματα, ούτως ώστε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Να εκφράσει τη γνώμη του για το πολιτικό γίγνεσθαι».

Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη περί πιθανής νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λόγω των κόκκινων δανείων, η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε “απολύτως ανεύθυνη στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να κάνει αναφορά ακόμα και στην πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης”.

“Αλλά πέραν αυτού”, συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ, “όσα ανέφερε ο κύριος Δραγασάκης συνιστούν έμμεση ομολογία, ότι απέτυχε η ανακεφαλαιοποίηση που ήδη έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης συνιστά ομολογία αποτυχίας, της πολιτικής που ασκήθηκε τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων όσο και την ουσιαστική επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες».

Loading