Ν. Ρωμανός: Καλύτερη δημοσκόπηση η κοινωνία

Συνέντευξη στον Χρήστο Τσαλικίδη
«Ο Αλέξης Τσίπρας εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ψεύτης» τονίζει στην Politik ο Ν.Ρωμανός.

propoli

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών σημειώνει πως οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν αγανακτήσει με την κοροϊδία του πρωθυπουργού, ενώ εξηγεί πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο. «Τόσο για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη, όσο και για να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας στα μάτια των εταίρων μας και των αγορών», όπως λέει.

Επίσης, ο Νίκος Ρωμανός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η χώρα χρειάζεται ένα νέο καταστατικό χάρτη που να είναι εργαλείο ανάπτυξης και «χρεώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ πως «έχει βυθίσει τη χώρα σε ένα σπιράλ παρακμής και σε ένα τέλμα μετριότητας».

-Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Politik, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με σταθερά μεγάλη διαφορά. Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται «κρυφές» δημοσκοπήσεις ισχυριζόμενο ότι «κλείνει» την ψαλίδα. Τι εισπράττετε εσείς από την καθημερινή σας επικοινωνία με τον κόσμο;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αυτές οι δημοσκοπήσεις που επικαλείται θα είναι μάλλον σαν εκείνες που διενεργούσε για λογαριασμό φιλοκυβερνητικής εφημερίδας εταιρεία που φτιάχτηκε ξαφνικά από έναν πρώην συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, του κ. Βερναρδάκη. Η καλύτερη δημοσκόπηση για τη ΝΔ είναι η κοινωνία. Και, πρέπει να ξέρετε, οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν αγανακτήσει με την κοροϊδία του κ. Τσίπρα, με τη διάψευση των μεγάλων υποσχέσεων που έδωσε, αλλά και με την υπερφορολόγηση. Το να νομίζει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, πετώντας σαν «ξεροκόμματα» επιδόματα στους πολίτες, είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη που θα έχει να επιδείξει. Τους πολίτες δεν μπορεί να τους εμπαίξει ξανά. Ο κ. Τσίπρας εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ψεύτης».

«Η ΝΔ η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αξιόπιστο σχέδιο»

 -Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Πόσο ορατός είναι ο κίνδυνος ενός 4ου Μνημονίου και πως προτίθεται να κινηθεί η ΝΔ ούτως ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο;

«Στην πραγματικότητα, αυτή η επιτήρηση που περιγράφετε είναι ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο. Και μπορεί τώρα η κυβέρνηση να κάνει μια μονομερή ενέργεια με τον νόμο για την προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά οι αγορές συνυπολογίζουν τις ενστάσεις που εγείρουν οι θεσμοί.; Αυτό είναι και το τίμημα που η χώρα πληρώνει για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα με σκληρές δεσμεύσεις ως το 2023 τουλάχιστον.

Δεν πρέπει, όμως, να νομίζουμε ότι όλα στη ζωή είναι νομοτέλεια. Θα φύγει, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει η ΝΔ μετά και δεν θα αλλάξει τίποτε, οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε ένα τέταρτο, “επίσημο” Μνημόνιο. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, αυτή τη στιγμή, που μπορεί να εγγυηθεί ότι έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο, τόσο για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη, όσο και για να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας στα μάτια των εταίρων μας και των αγορών. Μόνο με το εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο που εισηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκτήσει η χώρα ξανά πρόσβαση στις αγορές και θα επανέλθει, το πολύ σε ενάμιση χρόνο, σε επενδυτική βαθμίδα».

-Στις επαφές που είχε στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Ποια βήματα προτίθεται να κάνει η ΝΔ ούτως ώστε να φτάσει η πατρίδα μας σε αυτό το σημείο;

«Όπως σας είπα και προηγουμένως, έχουμε έτοιμο και λεπτομερώς επεξεργασμένο ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα βάλουμε μπροστά από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Για παράδειγμα, θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και αυτό θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος μιας συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης. Θα επανεκκινήσουμε επενδύσεις που μένουν βαλτωμένες, όπως το Ελληνικό, και μπορούν να γίνουν τα σύμβολα της νέας Ελλάδας που θέλουμε. Θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα του δημοσίου, προκειμένου να είναι φιλικό για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δουλειά στην Ελλάδα. Και, φυσικά, θα εξαλείψουμε πλήρως την έννοια του πολιτικού ρίσκου, προκειμένου να μπορεί η χώρα να τρέξει με ρυθμούς ανάπτυξης 4%, όχι 2%, στο οποίο αρκείται σήμερα. Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που λέει τα εννοεί. Αυτό οι επενδυτές ήδη το αντιλαμβάνονται, το προδιαγράφουν εν πολλοίς, όπως φάνηκε στην πρόσφατη έκδοση δεκαετούς ομολόγου και γι’ αυτό θέλουν να γνωρίσουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

«Άτολμη η συνταγματική αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Γιατί η ΝΔ αξιολόγησε τη συνταγματική αναθεώρηση, έτσι όπως δρομολογήθηκε τουλάχιστον από την κυβέρνηση, ως μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα, δεδομένου ότι στην ουσία πέτυχε να αποσυνδέσει την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής;

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ, βεβαίως, λίγο σε αυτό για να υπογραμμίσω την ειρωνεία, ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ και “τσόντα” τη Χρυσή Αυγή έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, σήμερα να κόπτεται για την πολιτική σταθερότητα. Ας είναι όμως. Η αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άτολμη, γιατί, με εξαίρεση το άρθρο 32 και το άρθρο 86 για την ευθύνη των υπουργών, δεν αλλάζει τίποτε ουσιαστικό. Ούτε το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια, εξαιτίας της ιδεοληψίας τους, ούτε καν το άρθρο 24 για το περιβάλλον. Και, φυσικά, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε κουβέντα για την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το περιβάλλον, παρά προσέθετε ορισμένες “όμορφες λέξεις” σε κάποια άρθρα. Η χώρα χρειάζεται και έναν νέο καταστατικό χάρτη που να είναι εργαλείο ανάπτυξης. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτως ή άλλως. Και γι’ αυτό λέμε ότι χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία».

-Ποιο είναι, κατά την προσωπική σας άποψη, το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν;

«Είναι διττό. Από τη μία, θα πρέπει να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση που έχει βυθίσει τη χώρα σε ένα σπιράλ παρακμής και σε ένα τέλμα μετριότητας. Να φύγουν, γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα ψέματα, άλλη κοροϊδία και άλλη στασιμότητα. Από την άλλη, οι εκλογές θα πρέπει να είναι και μια ισχυρή εντολή στη ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και να εφαρμόσει τολμηρά το πρόγραμμά της. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για την ανάταξη της χώρας και αυτό οι πολίτες το καταλαβαίνουν όσο πάμε προς τις εκλογές. Η χώρα δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο. Κάναμε ένα τετραετές πισωγύρισμα με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τώρα πρέπει, επιτέλους, να φύγουμε μπροστά και να “προλάβουμε” τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει σε όλες τις κάλπες»

-Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε τι βαθμό θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών;

«O ΣΥΡΙΖΑ, στις επικείμενες εκλογές, θα χάσει σε όλες τις κάλπες. Ας αποφασίσει ο κ. Τσίπρας πώς θέλει να χάσει: σε μια ή σε δύο δόσεις; Ό,τι και να κάνει, το πικρό ποτήρι θα το πιεί, γιατί οι πολίτες του γυρίζουν την πλάτη. Και θα του το αποδείξουν, αν αποφασίσει να κρατήσει τις εθνικές εκλογές για το φθινόπωρο, στην κάλπη των ευρωεκλογών. Γιατί, υπενθυμίζω, οι πολίτες δεν έχουν “μιλήσει” για όσα έχουν συμβεί από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν».

-Τι να περιμένουν οι πολίτες του Βόρειου τομέα της Β΄ Αθηνών από τον Νίκο Ρωμανό;

«Είμαι νέος άνθρωπος και ξέρω πώς είναι να δουλεύεις σκληρά. Το έκανα το προηγούμενο διάστημα για την οικογένειά μου, θέλω να το κάνω τώρα και από το μετερίζι της Βουλής. Οι πολίτες στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών ξέρουν πως μπορούν να μου μιλήσουν ευθέως και το ίδιο ευθέως θα τους μιλήσω κι εγώ. Με ειλικρίνεια και εντιμότητα, όπως, νομίζω κάνω σε όλη τη μέχρι στιγμής πολιτική μου διαδρομή. Δεν λέω μεγάλα λόγια και είμαι ένας άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας, της πραγματικής ζωής, που ξέρει πώς είναι να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί και να κοιμάσαι αργά το βράδυ, ώστε να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Με αυτά τα εφόδια που απέκτησα, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά πορεύομαι και θα πορευτώ και στην πολιτική σκηνή. Όπου πηγαίνω, δε, μιλάω για την ανάγκη να μειωθεί η φορολογία, για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία, για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές μας, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας συνεκτικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού. Είμαι αισιόδοξος, λοιπόν, ότι οι πολίτες θα με στηρίξουν, για όλα τα παραπάνω, στην κάλπη».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Loading