Ν. Ρωμανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείνα για εξουσία»

Την εκτίμηση ότι η παρούσα κυβέρνηση «έχει μια πρωτόγνωρη πείνα για εξουσία» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο τέως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις εκλογές, τόνισε ότι ως ΝΔ «εμείς ζητάμε εκλογές γιατί θεωρούμε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον και θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες. Είναι προς το εθνικό συμφέρον γιατί θα είχαμε γλυτώσει πολλά από αυτά που ακόμα τραβάμε ως χώρα λόγω του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα εξίσου γνωστό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να μείνει όσο παραπάνω γίνεται προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας. Εξάλλου έχουνε μια πρωτόγνωρη πείνα για εξουσία αυτοί οι άνθρωποι, οπότε θα κάτσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την καλύψουν όσο παραπάνω προλάβουν».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις εκλογές «ο πήχης είναι ένας επί της ουσίας, να αλλάξει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση. Στο δρόμο για αυτή την αλλαγή της κυβέρνησης που όπως φαίνεται θα γίνει τον Οκτώβριο, κάθε κάλπη θα στείλει ένα μήνυμα. Όλες οι κάλπες. Το σημαντικό είναι αυτό το μήνυμα να είναι όσο πιο δυναμικό γίνεται, όσο πιο δυνατό γίνεται, για να μην μπορούν να κάνουν πως δεν το ακούν.

Εγώ επιμένω στο βασικό μήνυμα και στον πυρήνα του μηνύματος, που είναι να σταλεί σε όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι έχουμε τελειώσει με τον κύριο Τσίπρα και ότι πρέπει να πάει σπίτι του, να γίνει μια απεγκατάσταση από την καρέκλα, αυτό θα χρειαστεί ίσως ειδικό συνεργείο, και να πάει σπίτι του».

«Θεμελιώδης η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τις νέες υποδομές στην Ελλάδα που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ν. Ρωμανός τόνισε ότι «μιλάμε για ένα μελετημένο σχέδιο. Μιλάμε πλέον για έτοιμα νομοσχέδια, μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία με το καλημέρα θα πιάσει δουλειά και θα αλλάξει αυτή τη θλιβερή εικόνα που βιώνουμε σε όλους τους τομείς, γιατί όπως ξέρετε κάθε ευρώ που επενδύεται στις υποδομές, μεταφράζεται σε πολλαπλάσια ευρώ στην εθνική οικονομία και στην τσέπη τελικά της ελληνικής οικογένειας».

Όσον αφορά το ερώτημα που διατυπώνεται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού για την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ν. Ρωμανός τόνισε ότι «είναι μια εντελώς διαφορετική στόχευση και μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Ο ένας, ο Τσίπρας, σου λέει θέλω όλο τον λαό φτωχοποιημένο για να μπορώ να μοιράζω επιδόματα και να κερδίζω ψήφους. Από την άλλη, ο Κυριάκος σου λέει θέλω όλο τον λαό να ανέβει όσο περισσότερο μπορεί, να βγάλει λεφτά, να έχει να κινηθεί η οικονομία, ούτως ώστε να πάνε όλοι ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να πάει και η χώρα ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Θέλουμε δηλαδή μια μεγαλύτερη πίτα. Δεν θέλουμε κομματιασμένη πίτα για να μοιράζουμε επιδόματα, θέλουμε μια μεγαλύτερη πίτα, με μεγαλύτερα κομμάτια για όλους και κυρίως για τους πιο αδύναμους. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά και αυτή η διαφορά είναι θεμελιώδης».

Loading