Ν. Ρωμανός: «Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αίσθηση της ηθικής»

Ως «ανθρώπους χωρίς καμία αίσθηση ηθικής» χαρακτήρισε τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα της Αθήνας και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη μη έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ από τους θεσμούς, ο Ν. Ρωμανός, εκτίμησε ότι «σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, προφανώς δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εποχή των μνημονίων, και δυστυχώς όλες αυτές οι φανφάρες και οι γραβάτες που ζήσαμε το καλοκαίρι, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα επικοινωνιακό σόου μιας κυβέρνησης που έχει μάθει και ξέρει να κάνει επικοινωνιακά σόου, που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, καμία σχέση με την αξιοπιστία, καμία σχέση με τη σοβαρότητα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εκτός από τις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έπρεπε να είχαν κλείσει από το καλοκαίρι ακόμα του 2018 και δεν έχουν κλείσει, έχουμε ένα όργιο ρουσφετολογικών τροπολογιών, έχουμε ένα όργιο προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, υπό την επιτήρηση βέβαια, αλλά όχι εντός ΑΣΕΠ, έχουμε ένα όργιο τροπολογιών που μόνο στις χειρότερες σελίδες της Μεταπολίτευσης μας πάνε. Ετοιμάζεται μια ρύθμιση για να μπορεί κανείς να είναι υποψήφιος παράλληλα ως βουλευτής και ως ευρωβουλευτής. Για να το πούμε ανοιχτά, είναι ένα ρουσφέτι στην κυρία Κουντουρά και στον κύριο Δανέλλη».

Αποτιμώντας συνολικά την κατάσταση, ο Ν. Ρωμανός σημείωσε πως «τελικά τίποτα δεν έχει γίνει ουσιαστικά. Τα κόκκινα δάνεια είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, οι τράπεζες είναι στα κόκκινα πάλι, και αυτό μας το λέει ήδη ο κύριος Δραγασάκης. Δυστυχώς, χάσαμε τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια ευνοϊκού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Δεν μπήκαμε ποτέ στην ποσοτική χαλάρωση, χάσαμε το τρένο της ευρωπαϊκής ανάπτυξης που από ό,τι φαίνεται σιγά σιγά φεύγει, που όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια θα μπορούσαμε να το έχουμε αξιοποιήσει. Έτυχε πάλι ο κλήρος σε εμάς, στην παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας να βγάλει τη χώρα από τα πολύ δύσκολα το συντομότερο δυνατό. Γι’ αυτό επιμένω ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν… χθες».

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη διαρροή περί πρότασης της υπουργού Πολιτισμού στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο για ανταλλαγή του αγάλματος του «Δρομέα» με ένα άγαλμα των Σκοπίων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε, ότι «αυτή η ιστορία είναι μια πάρα πολύ σύντομη ιστορία για να καταλάβει ο κόσμος σε πολύ σύντομο διάστημα τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ. Με μια υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει ένα ραντεβού με έναν αναγνωρισμένου κύρους καλλιτέχνη-γλύπτη, τον κύριο Βαρώτσο. Του προτείνει, βάσει των λεγομένων του καλλιτέχνη, την ανταλλαγή του δικού του γλυπτού, του Δρομέα, με ένα γλυπτό των Σκοπίων. Προφανώς, αυτός το αρνείται και το θεωρεί τρελό και χωρίς λογική, και μετά, με το που βγαίνει αυτή η διαρροή, πάει η κυρία Ζορμπά και διαψεύδει ακόμα και την ίδια τη συνάντηση». Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το θέμα, πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία αίσθηση της ηθικής».

Loading