«Ξεκινά μπαράζ καλών ειδήσεων για τη χώρα»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με ένα βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης υποδέχθηκαν στην κυβέρνηση την είδηση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία πάντως είχαν μοχθήσει πολύ στο παρασκήνιο.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες δύο ημέρες έχει ξεκινήσει μια επικοινωνιακή επίθεση με πολλά αμερικανικά στοιχεία, όπως οι φωτογραφίες μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψαν στην πατρίδα οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνοδεία του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, αλλά η ήττα καμία, εξ ου και η σπουδή πολλών στην κυβέρνηση να αναλάβουν την «ευθύνη» για την επιστροφή των αξιωματικών μας.

Με αφορμή, εξάλλου, την θετική έκβαση της «ομηρίας» των δύο Ελλήνων, στο Μαξίμου επιχειρούν να εξωραΐσουν τη συνολική εικόνα της στρατηγικής τους έναντι της Τουρκίας από το 2015.

Δεν είναι τυχαίο, σε αυτό το πλαίσιο, πως αποδίδουν την επιστροφή τους ακόμα και στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα το 2015 και το 2016!

Δίνεται, επίσης, έμφαση στο ότι η Αθήνα δεν έβαλε ποτέ στην ίδια ζυγαριά τους στρατιωτικούς μας με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα ούτε με την αποπομπή των μουφτήδων της Θράκης που δεν ήταν αρεστοί στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και την εκλογή νέων στην θέση τους, ενώ υποβαθμίζεται ότι η Τουρκία εξαρτάται οικονομικώς πολύ περισσότερο από την Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ και γι’ αυτό είναι λογικό να προχωρήσει τώρα σε μια κίνηση καλής θέλησης προς το σύνολο της ΕΕ.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως ύστερα από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι ξεκινά ένα μπαράζ καλών ειδήσεων, με κορυφαία στιγμή την έξοδο από τα μνημόνια την ερχόμενη Δευτέρα.

Όχι στη λίστα για τις ευρωεκλογές

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα περί επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές στην θέση του σταυρού προτίμησης, υποστηρίζοντας πως είναι πάγια θέση της όλοι οι αιρετοί- είτε πρόκειται για τους βουλευτές είτε για τους δημοτικούς και τους περιφερειακούς άρχοντες- να επιλέγονται από το λαό κι όχι σε κομματικά γραφεία.

 

Loading