Οικονόμου: «Επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ το ακριβό φάρμακο»

Την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

propoli

Από την πλευρά του χαρακτήρισε την κοινή συνέντευξη Τύπου των κκ Έφη Αχτσιόγλου, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, ως «φθηνό αντιπερισπασμό. Είναι μια πάγια τακτική των σε απόγνωση υπουργών του κυρίου Τσίπρα να θολώσουν τα νερά. Δε μπορούν να το πετύχουν αυτό».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «την δική μας πρόταση (σσ της ΝΔ) θα τη συγκρίνει ο ελληνικός λαός με την καταρρέον Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας που σήμερα βιώνει ο καθένας που είχε την ατυχία να έρθει σε επαφή με το Ε.Σ.Υ., και βέβαια με πιο ακριβά φάρμακα. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το 2014, η συμμετοχή του πολίτη ήταν 600 εκατομμύρια στη φαρμακευτική δαπάνη και της πρώτης φοράς Αριστεράς, έχει φτάσει το 2018, 877 εκατομμύρια. Δηλαδή σε μια τετραετία, έχει βάλει τον ελληνικό λαό 1 δισ. μέσα, να παίρνει από τη τσέπη του για να αγοράσει το φάρμακό του επιπλέον, ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και έχουν το θράσος και μιλούν για Ε.Σ.Υ., για κράτος μέριμνας και πρόνοιας, οι άνθρωποι που φέρανε την Ελλάδα και τον φτωχό και ταλαιπωρημένο Έλληνα στην πρώτη θέση ιδιωτικών δαπανών Υγείας το 2018».

Ακόμα όμως, ο Β. Οικονόμου, χαρακτήρισε ως «ένα από τα επιτεύγματα» του ΣΥΡΙΖΑ «το ακριβό φάρμακο όσον αφορά την συμμετοχή του πολίτη και πλέον με τις τροπολογίες που ψηφίσανε ως ονομαστικές τιμές. Γιατί πλέον το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων θα αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων σχεδόν σε όλα τα φάρμακα».

Ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, εκτίμησε όσον αφορά την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Ε.Σ.Υ. την οποία εφάρμοσε πρώτη η ΝΔ ότι «υπάρχει μια φοβικότητα να μην πούμε αυτά τα πράγματα, γιατί; Αφού είναι νόμοι της Νέας Δημοκρατίας. Η διαφορά της ΝΔ στο νόμο είναι δύο πράγματα: Ότι μπήκαν οι αλλοδαποί μέσα, που δεν τους είχε η ΝΔ, και ότι καταργήθηκαν οι επιτροπές που εξετάζανε βάσει εισοδηματικών κριτηρίων αν ο ανασφάλιστος τηρεί τις προϋποθέσεις ή όχι. (…) Έχουμε καταντήσει να είμαστε οι φιλάνθρωποι του κόσμου. Όποιος θέλει να κάνει τον φιλάνθρωπο να την πληρώσει αυτή τη φιλανθρωπία».

Loading