«Οι ΑΝΕΛ δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”»

Σε ρητή δέσμευση ότι οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” ή παράγωγού του για τα Σκόπια» επανέλαβε η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

propoli

Η εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος διευκρίνισε ότι άπαντες στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιμένουν να έρθει η συμφωνία προκειμένου να υπερασπιστούν τη θέση τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα προκύψει ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Τα συλλαλητήρια μπορούν να βοηθήσουν μια διαπραγμάτευση»

Σχολιάζοντας τα χθεσινά συλλαλητήρια για το Σκοπιανό υποστήριξε ότι μπορούν «εν δυνάμει να βοηθήσουν μια διαπραγματευτική διαδικασία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καπελωθούν», προσθέτοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτά δεν πρέπει ούτε να χαρακτηρίζονται, ούτε να κατηγοριοποιούνται.

«Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

Για τις απειλές της Τουρκίας σχετικά το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι η Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη δεν έχει αλλάξει στρατηγική όσον αφορά τη σχέση της με την Ελλάδα, απέδωσε προεκλογικό χαρακτήρα σε πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τέλος, αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της δυσφορίας της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να βγούμε τον Αύγουστο από το μνημονιακό καθεστώς και να δούμε πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Loading