Οι εννέα υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ που προηγούνται

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μυστικές δημοσκοπήσεις δεν πραγματοποιεί το Μαξίμου μόνο για να δει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αλλά και για να διαπιστώσει ποιοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προηγούνται.

Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, ψηλά βρίσκονται οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης και Πέτρος Κόκκαλης.

Ακολουθούν ο Στέλιος Κούλογλου, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Δημήτρης Πλουμπίδης κι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δεν λείπουν τα συντροφικά μαχαιρώματα ανάμεσα στους υποψήφιους, ορισμένοι από τους οποίους αφήνουν να εννοηθεί πως το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις τις οποίες δεν κρύβουν ούτε και στις διαρροές τους για το ποιοι προηγούνται στην κούρσα της ευρωκάλπης.

Την ίδια ώρα που μαίνεται αυτός ο άτυπος πόλεμος εντός της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος, για πρώτη φορά σε προεκλογική του καμπάνια, να αξιοποιήσει στο έπακρο επικοινωνιακά τερτίπια, όπως αυτό της αρνητικής διαφήμισης, μολονότι όπως γράφαμε και χθες Τρίτη δεν είναι όλοι στο κόμμα σύμφωνοι μαζί του.

Ο πρωθυπουργός, ιδίως μετά από τη διόγκωση της ιστορίας με τις διακοπές του στην θαλαμηγό Παναγοπούλου, συνειδητοποίησε ότι πρέπει κι εκείνος να ρίξει μερικές γροθιές κάτω από τη μέση αν θέλει να επιβιώσει πολιτικώς.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, πληροφορούμαστε πως επέλεξε να πάει και κόντρα σε συνεργάτες του οι οποίοι τον προέτρεπαν να μείνει μακριά από το “μποξ δίχως γάντια”, επιμένοντας ότι οι επιτυχημένες πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, ιδίως στον τομέα της οικονομίας, είναι από μόνες τους ικανές για να αντιστρέψουν το κλίμα.

“Δεν είμαι ψεύτης”

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν μπορεί πλέον να ακούει με τίποτα να του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός “ψεύτης” κι αυτό γιατί ο ίδιος θεωρεί για τον εαυτό του πως έλεγε και λέει πάντοτε την αλήθεια στο λαό.

Παραλλήλως, αναρωτιέται γιατί τον καλεί η ΝΔ να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές σε περίπτωση που χάσει τις ευρωεκλογές όταν δεν είχαν πράξει το ίδιο ο Κώστας Καραμανλής το 2009 κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2014.

Loading