“Οι παροχές μας είναι κοστολογημένες”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, επικαλούμενος ως εθνικό λόγο την ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας, η οποία ενδεχομένως να κλονιζόταν εξαιτίας μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου αν οι κάλπες στήνονταν τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία σήμερα στις 20.00, στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.

Άλλωστε ο ίδιος επιθυμεί αυτή η προεκλογική εκστρατεία, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πριν τις ευρωεκλογές, να επικεντρωθεί στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, όπου θεωρεί πως διατηρεί το προβάδισμα γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση κρύβει από το λαό τις νεοφιλελεύθερες θέσεις της στην οικονομία, στα εργασιακά και στην κοινωνική ασφάλιση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας θεωρεί απολύτως επιτεύξιμο στόχο την ανατροπή, ιδίως αν περάσει στην κοινωνία η σύγκριση του τι παράλαβε το 2015 και τι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, πάντως, στο Μαξίμου παραδέχονται ότι φαινόμενα όπως οι μετατάξεις την τελευταία στιγμή συγγενικών προσώπων και φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του προέδρου της Βουλής, αποτελούν πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, μολονότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τα ίδια και χειρότερα στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε σχέση με το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεσμευτεί για 500.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, με έμφαση στους νέους και στις γυναίκες και σε κίνητρα για την πρόσληψή τους, καθώς και για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει πως αυτοί οι στόχοι, σε αντίθεση με αυτούς που προτάσσει η ΝΔ, είναι κοστολογημένοι έως το τελευταίο σεντ κι επομένως πλήρως επιτεύξιμοι.

Στηρίζουν πολλά στους απέχοντες

Στο μεταξύ, η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο την ίδια ώρα που στο κυβερνών κόμμα στηρίζουν πολλά και στην προσέλευση αυτήν τη φορά στην κάλπη πολλών ψηφοφόρων τους του 2015 που με την αποχή τους στις ευρωεκλογές ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Κουμουνδούρου.

Ευελπιστούν, δηλαδή, πως θα συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη ζωή τους από τις μνημονιακές πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Loading