“Οι τραπεζίτες το έχουν συνήθειο να κλαίγονται”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Προσπαθούν από το Μαξίμου να χαμηλώσουν τους τόνους της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων, καθώς και να υποβαθμίσουν την πίεση που δέχονται από τις τράπεζες και τους Θεσμούς για μια λύση η οποία δεν θα δίνει στην ουσία συγχωροχάρτι στους κακοπληρωτές.

Κυβερνητικές πηγές, άλλωστε, μας επισημαίνουν πως οι τραπεζίτες το έχουν συνήθειο να “κλαίγονται” ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάμεσα σε Γιάννη Δραγασάκη κι Ευκλείδη Τσακαλώτο κι Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή για το ζήτημα της επίλυσης των “κόκκινων” δανείων, που δεν έλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με στόχο την προστασία της α’ κατοικίας, τη διεύρυνση του πληθυσμού των ωφελούμενων και τη δημιουργία βιώσιμου πλαισίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά”, υπογραμμίζουν στο Politik κύκλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, οι οποίοι μας υπενθυμίζουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών είχε μνημονεύσει, με αφορμή το Μακεδονικό, τον κ. Δραγασάκη (“αριστερό όχι στις Πρέσπες δεν υπάρχει”) σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή.

Δεν θα τον είχε επικαλεστεί, αν υπήρχαν διαφορές μεταξύ τους”, όπως σημειώνουν με νόημα.

Κριτήριο και η αποχή

Την ίδια ώρα, ο χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών συνδέεται άμεσα και με το κατά πόσο θα συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη αποχή του εκλογικού σώματος ή όχι.

Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε ενδεχομένως να προκριθεί η 19η Μαΐου, δηλαδή μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν η συμμετοχή και των ετεροδημοτών αναμένεται ανεβασμένη στη λογική του ότι οι περισσότεροι θα έχουν έστω έναν δικό τους άνθρωπο υποψήφιο στις δημοτικές ή στις περιφερειακές εκλογές.

Όπως κι αν έχει, επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να παραμένει η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας και η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως μπαίνουν στο συρτάρι, τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, τα σενάρια για ανασχηματισμό, αλλά και για αλλαγή της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστεθούν λέξεις που να κάνουν αναφορά στον προοδευτικό πόλο που τόσο πολύ θέλει να σχηματίσει ο πρωθυπουργός με αφετηρία τις ευρωεκλογές.

 

 

 

 

Loading