“Οκτώ στους δέκα ΑΝΕΛίτες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στις 9 Ιουνίου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασίσει το αν θα κατέβαινε στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτό που έγινε γνωστό, βεβαίως, ήταν η απόφαση να μην κατεβεί, καθώς και η επακόλουθη δήλωση του Πάνου Καμμένου στην οποία εμμέσως πλην σαφώς στήριζε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Politik, ωστόσο, πληροφορείται πως κάποια στιγμή κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ο πρώην υπουργός Άμυνας ζήτησε από τα μέλη του να απαντήσουν διά εγέρσεως των χεριών ποια θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και ποια ΝΔ.

Οι οκτώ στους δέκα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό κι έμειναν με τα σαγόνια κατεβασμένα όταν άκουσαν στη συνέχεια τον κ. Καμμένο να κάνει μια ακόμα πολιτική κυβίστηση και να εύχεται ο πρόεδρος της ΝΔ να φέρει την αλλαγή στον τόπο.

Αυτήν την θετική εικόνα για το ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ των πρόσφατων ευρωεκλογών μας επιβεβαιώνουν υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα του κ. Καμμένου, επιθυμώντας προφανώς να δικαιολογήσουν και τη δική τους επιλογή.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως οι περισσότερες από τις 45.148 ψήφους (0,8%) των ΑΝΕΛ στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα κατευνθούν στο ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή, όπως και πολλών ακόμα κεντροδεξιών που είτε ψήφισαν άλλα μικρά κόμματα είτε απείχαν της ψηφοφορίας προ ενός μηνός περίπου.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, μας κάνουν λόγο για “πολιτική αυτοκτονία” του Κώστα Καραμανλή που αποφάσισε να παραχωρήσει τη ΝΔ στην οικογένεια Μητσοτάκη με την επανεμφάνισή του.

Επιβεβαιώνουν, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στην θυελλώδη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ αρνήθηκε πως τις επιστολές του πρώην πρωθυπουργού και του Πέτρου Μολυβιάτη διέρρευσε ο ίδιος στον Τύπο, κάνοντας λόγο οι πηγές μας για ενδεχόμενη προβοκάτσια σε βάρος των καραμανλικών από τους σαμαρικούς, που εξηγεί εν μέρει και την “αιδήμονα” σιωπή επί του θέματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Μηνύματα αισιοδοξίας από παντού”

Σε πείσμα, πάντως, των δημοσκοπήσεων, στην Κουμουνδούρου επιμένουν πως το ματς μπορεί να γυρίσει, κάνοντάς μας λόγο για μηνύματα αισιοδοξίας που λαμβάνουν από παντού.

Πληθαίνουν, ωστόσο, οι φωνές που λένε πως αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ιδρυτικό, αλλά ένα καταστατικό συνέδριο, το οποίο έχει καθυστερήσει κι ενδεχομένως να πάρει κι αυτόν το χαρακτήρα το τακτικό συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για το 2020.

Loading