Τσίπρας: Το εγχείρημα μας είναι καινοφανές

Το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

propoli

«Δεν είναι απλώς ένα σχέδιο στο οποίο απαριθμούνται αναπτυξιακοί στόχοι. Είναι ένα συνολικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει, αφενός τους σκοπούς στους επιμέρους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι και αφετέρου τις συγκεκριμένες ενέργειες για την επίτευξη αυτών των σκοπών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μιλάμε λοιπόν, για μια συνεκτική στρατηγική, οποία εκκινεί από τα πεπραγμένα της τρέχουσας περιόδου κατά την οποία η χώρα ξεπερνά την ύφεση και την οικονομική καχεξία, και εκτείνεται στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο διάστημα».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «το εγχείρημα είναι καινοφανές για μια χώρα, που πορεύθηκε για χρόνια με μια κοντόφθαλμη και απολύτως καταστροφική -όπως αποδείχθηκε- λογική. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα είναι σε θέση όχι μόνο να οραματιστεί, σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλά να θέσει μια σειρά από συλλογικούς εθνικούς και κοινωνικούς στόχους, για την επόμενή της μέρα μετά από μία πολυετή κρίση».

Loading