Σκουρλέτης: «Δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης»

Την ανυπαρξία σχεδίου διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ομολόγησε ο Πάνος Σκουρλέτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

propoli

Μιλώντας για τις αιτίες της καταστροφής, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να «μπαλώσει» τις κυβερνητικές ευθύνες σχολιάζοντας πως «δεν έχουμε φαινόμενα μιας τραγικής περίπτωσης έλλειψης συντονισμού», για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «πάντοτε σε μια επιχείρηση υπάρχουν στιγμές που παίρνεται μια απόφαση ρίσκου».

Ερωτηθείς για το θέμα της εκκένωσης απάντησε πως: «Δεν αμφισβητείται η εισήγησης της εκκένωσης. Αμφισβητείται κατά πόσο αυτή η εντολή έφτασε μέχρι κάτω στους αρμοδίους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Υπήρχε σχέδιο διαχείρισης αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες των λίγων λεπτών εξάπλωσης της φωτιάς και με δεδομένους τους τυφλούς δρόμους για 15.000 ανθρώπους; Δεν υπήρχε».

«Απρόβλεπτο το πολιτικό κόστος»

Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος παραδέχθηκε ότι «σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις προφανώς υπάρχει ένα κόστος που είναι απρόβλεπτο», προσθέτοντας πως αυτό «θα φανεί».

Τέλος, χαρακτήρισε «αστεία» την κριτική της ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε εξ αρχή την ύπαρξη θυμάτων. «Θεωρώ αστεία αυτή την κριτική. Συγκάλυψη για ποιο πράγμα; Τι νόημα έχει αυτή η κριτική;» απάντησε.

Loading