INTIME

“Ούτε ο Καμμένος θέλει πρόωρες εκλογές”

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Άνθρωποι που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Πάνου Καμμένου εκτιμούν πως ούτε ο υπουργός Άμυνας θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

propoli

Κι αυτό όχι γιατί προτάσσει απαραιτήτως το εθνικό συμφέρον, αλλά γιατί κι ο ίδιος κατανοεί ότι οι πιθανότητες των ΑΝΕΛ να ξαναμπούν στη Βουλή αυξάνονται στην περίπτωση που κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και οι κάλπες στηθούν όσο το δυνατό αργότερα.

Με λίγα λόγια, επισημαίνουν πως ευελπιστεί για το κόμμα του τα ίδια οφέλη που προσδοκά κι ο Αλέξης Τσίπρας για το δικό του από την εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας και ιδίως από τη μη περικοπή των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, προεξοφλούν πως ο υπουργός Άμυνας θα δικαιωθεί και για το ότι δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ ή πως, κι αν ακόμα περάσει, αυτό θα γίνει μετά από πρόωρες εκλογές στη γείτονα.

Το τελευταίο σενάριο σημαίνει πως η διαδικασία θα καθυστερήσει πέραν του Μαρτίου, όταν Τσίπρας-Καμμένος έχουν συμφωνήσει να ξαναμιλήσουν για το Μακεδονικό, κι ενδεχομένως να υπερβεί και το ψυχολογικό όριο του Μαΐου, όταν στη χώρα μας θα στηθούν έτσι κι αλλιώς κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Οι άνθρωποι του κ. Καμμένου, μάλιστα, εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι οι βουλευτικές εκλογές να πραγματοποιηθούν με τη λήξη της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή τον επόμενο Οκτώβριο.

“Ήσυχη συνεδρίαση”

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου θριαμβολογούν για την “ήσυχη” συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, αφού πέρα από τη συνεχιζόμενη κόντρα Νίκου Παππά- Νίκου Φίλη όλα κύλησαν ομαλώς και στην ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Γραμματεία όπου, πέρα από τους προεδρικούς, καλά πήγαν εκπρόσωποι των “53+” που χαρακτηρίζονται από ήπιο λόγο, όπως ο Θοδωρής Δρίτσας και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Αίσθηση, εξάλλου, μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν την ίντριγκα του Μαξίμου προκάλεσαν οι χαμηλές επιδόσεις στην ψηφοφορία των Γιάννη Δραγασάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου…

Loading