Ο Δ. Καμμένος ζητά τα έγγραφα νομιμοποίησης Κοτζιά για την υπογραφή στις Πρέσπες

Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα δια των οποίων μεταβιβάστηκε, από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Εξωτερικών η αρμοδιότητα για την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, ζητεί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

propoli

Ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι στις Πρέσπες, παραστάθηκε θέτοντας την υπογραφή του ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών, από κοινού με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

“Η αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ ουδέποτε έχει αποδειχθεί”

«Η αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Εξωτερικών δεν έχει αποδειχθεί ουδέποτε από κανένα έγγραφο. Δεν έχει υπάρξει ουδεμία γνωστοποίηση των απαραίτητων εγγράφων, μέσω των οποίων πιστοποιήθηκε ως αποκλειστικώς αρμόδιος για την υπογραφή της Συμφωνίας αυτής», αναφέρει ο Δημήτρης Καμμένος και ζητεί «να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων έλαβε την νομιμοποίηση ο κ. Κοτζιάς και να αποδειχθεί αν όντως υπήρξε ρητή και γραπτή εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την οποία του επετράπη να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων».

 

 

Loading