Ο «Κλεισθένης» σπάει Β΄ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής

Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ο «Κλεισθένης», ο οποίος… σπάει τη Β΄ Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

propoli

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας η Β΄ Αθηνών θα γίνει από πέντε περιφέρειες οκτώ και η περιφέρεια Αττικής θα «σπάσει» σε δυο. Εάν η τροπολογία ψηφιστεί τουλάχιστον από τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές και άνω), τότε θα ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές, ενώ εάν ψηφιστεί από λιγότερους, τότε η ισχύς του μετατίθεται για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Με τα νέα δεδομένα η Β’ Αθήνας διαιρείται σε τρεις τομείς:

Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.

Η Περιφέρεια Αττικής διαιρείται σε δύο τομείς:

Στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, που αποτελείται από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ωρωπού.

Στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, που αποτελείται από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής.

Συνεχίζεται η διαβούλευση στη Βουλή

Ο «Κλεισθένης» προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9.30πμ με ακρόαση φορέων και στις 6 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας επί της αρχής και των άρθρων του. Την επόμενη μέρα στις 2μμ θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάγνωσή του.

 

Loading