Ο Κουρουμπλής στα εγκαίνια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Λέρο

Στο νησί της Λέρου και έπειτα της Καλύμνου βρέθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

propoli

Ο τελευταίος μάλιστα παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου, στο πλάι του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον δήμαρχο, Μιχάλη Κόλλια. Το Λιμενικό Ταμείο θα αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί της Λέρου στο οποίο μεταφέρονται οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου.

«Έπειτα από προσπάθεια που ξεκίνησε από την εποχή που ήμουν στο υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, εγκαινιάσαμε τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου, το οποίο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Το Λιμενικό Ταμείο Λέρου και Αγαθονησίου δύναται, με τη σωστή στελέχωση και αξιοποίηση, να παίξει σημαντικό ρόλο και να αποδειχθεί σπουδαίος αναπτυξιακός μοχλός. Η θεσμοθέτηση από το υπουργείο, νέου φορέα έπειτα από επιτροπή που είχαμε συστήσει με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ώστε να υπάρχει ένας εποπτεύων φορέας όλων των λιμενικών της χώρας που θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση αναπτυξιακών υποδομών, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον ρόλο των λιμενικών ταμείων» τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Loading