Ο κύβος ερρίφθη: Πόλεμος με το ΚΙΝΑΛ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι οριστική: η αντιμετώπιση που θα έχει από εδώ και πέρα απέναντι στο ΚΙΝΑΛ θα είναι πολεμική!

Ο πρωθυπουργός είδε κι απόειδε από την απαξιωτική στάση ίσων αποστάσεων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ από την Φώφη Γεννηματά κι έχει βάλει ήδη εμπρός το σχέδιο της όσο το δυνατό μεγαλύτερης αποδυνάμωσης του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εκτιμηθούν και οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη περί φυλακών.

Το δέλεαρ, άλλωστε, των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που είτε βρήκαν προσωρινό αποκούμπι στο “πρώην ΠΑΣΟΚ”- όπως το αποκαλούν κάποιοι στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου- είτε παραμένουν αναποφάσιστοι είναι πολύ μεγάλο.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν πως ο κ. Τσίπρας θέλει να γκρεμίσει όλες τις γέφυρες πίσω του.

Γι’ αυτό κι έχει ζητήσει κι από τα κορυφαία στελέχη του να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας, ιδίως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην περίπτωση πάντως που η κυρία Γεννηματά συναινέσει στη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου κόντρα στη “νεοφιλελεύθερη” κι “ακροδεξιά” ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διαρρέουν στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων που θέλουν το ΚΙΝΑΛ να καταγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα χαμηλότερα ποσοστά του από την ημέρα ιδρυσής του.

Βολεύεται με τη στάση Καμμένου

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δείχνει να βολεύεται με την απολογητική στάση που κρατά τις τελευταίες ημέρες ο Πάνος Καμμένος και στο δημόσιο λόγο του και προσπαθεί να καταπνίξει τις ουκ ολίγες φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που του ζητούν να γίνει πιο επιθετικός απέναντι στον υπουργό Άμυνας.

Γι’ αυτό κι από το Μαξίμου τώρα ισχυρίζονται πως οι “μπηχτές” Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης πως πρέπει να μιλούν λιγότερο και να δουλεύουν περισσότερο δεν αφορούσαν τον κυβερνητικό του εταίρο, αλλά τον Γιάννη Στουρνάρα!

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου και ιδίως στο οικονομικό επιτελείο ανησυχούν πολύ περισσότερο από όσο δείχνουν για τις εξελίξεις στην Ιταλία, αλλά και για το ακροδεξιό ρεύμα που γιγαντώνεται στην Ευρώπη κι απειλεί να παρασύρει και την Ελλάδα.

 

 

 

 

Loading