INTIME

Ο Μητσοτάκης θα χορέψει “σκληρό ροκ” τον Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Είναι πλέον δεδομένο ότι για τη ΝΔ η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και θα κλιμακώνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να κορυφωθεί το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και το βήμα της ΔΕΘ.

Ενδεικτικό της ειλημμένης απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρουστεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό είναι το «σκληρό ροκ» που επέλεξε να… χορέψει τον Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταπέδωσε ένα προς ένα τα «χτυπήματα» που επιχείρησε ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να καταδείξει ότι είναι ικανός να παίξει πολιτική… μπάλα και στα αλώνια, αλλά και στα σαλόνια. Άλλωστε δεν είναι λίγες, μέχρι σήμερα, οι φορές που ακόμα και ψηφοφόροι του κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια την άποψη ότι «ο Κυριάκος είναι ιδιαίτερα… μαλακός στην κριτική του απέναντι στον Τσίπρα».

Ο Μητσοτάκης θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι «soft»

Υπό αυτό το πρίσμα, θέλοντας να αποβάλλει την εικόνα του «soft» πολιτικού αρχηγού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψωσε αποτελεσματικά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης θέλοντας να καταδείξει εμφατικά ότι δεν πρόκειται να αφήσει τον πρωθυπουργό σε… χλωρό κλαρί. Ακόμα και τώρα που η επικαιρότητα γίνεται πιο υποτονική λόγω των καλοκαιρινών μπάνιων του λαού…

«Δεν θα περνά ώρα, μέρα, στιγμή, που δεν θα ξεμπροστιάζουμε το εμπόριο ελπίδας που στήνουν στη συγκυβέρνηση» σημειώνουν με νόημα «πηγές» της Πειραιώς, εξηγώντας πως θα αποκαλύπτουν όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις που ξεστομίζουν τα κυβερνητικά στόματα. «Δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο», προσθέτουν, δίνοντας τον αντιπολιτευτικό τόνο και σε όλους τους τομεάρχες του κόμματος, προτρέποντας τους να αναδεικνύουν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου όλες τις παλινωδίες «της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Προετοιμάζονται για χτύπημα κάτω από τη… μέση

Στη ΝΔ επέλεξαν να κλιμακώσουν στην παρούσα φάση τον πολιτικό… πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ και για έναν ακόμα λόγο. Διότι εκτιμούν ότι πολύ σύντομα το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει χτύπημα κάτω από τη… μέση είτε στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε στη σύζυγό του, με αφορμή τις γνωστές υποθέσεις που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας μέσα από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Τώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση καταρρέει, θα τα παίξουν όλα για όλα, χρησιμοποιώντας ακόμα και αθέμιτα μέσα που δεν πείθουν ούτε τα πρόσωπα που γράφουν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις» προειδοποιούν στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα της Πειραιώς.

Προ των πυλών εσωκομματικός ανασχηματισμός

Στο Μεταξύ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ σύντομα θα γίνει «ανασχηματισμός» στην κομματική «μηχανή» μιας και όσοι γραμματείς του κόμματος επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη θέση τους. Οι αλλαγές είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν άμεσα, ενδεχομένως ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου ο κομματικό μηχανισμός να συνεχίσει απρόσκοπτα στον ίδιο βηματισμό. «Η άποψη του προέδρου είναι σαφής. Κανένας υποψήφιος βουλευτής δεν πρέπει να κατέχει κομματική θέση» εξηγούν όσο γνωρίζουν το σκεπτικό του προέδρου της ΝΔ.

 

 

Loading