“Ο Πάνος ρίχνει την κυβέρνηση το Φεβρουάριο”!

“Ο Πάνος ρίχνει την κυβέρνηση το Φεβρουάριο”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ο Πάνος Καμμένος είναι αποφασισμένος να ρίξει την κυβέρνηση όπως τονίζουν στο Politik άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το πώς σκέφτεται ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πιθανότατα θα προχωρήσει στην άρση της εμπιστοσύνης του το Φεβρουάριο, μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ- “αν ολοκληρωθούν με επιτυχία για όσους στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών“, όπως μας λένε με νόημα- και πριν η συμφωνία έλθει προ ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

“Όποιος πιστεύει ότι ο Πάνος μπλοφάρει, είναι βαθιά γελασμένος”, συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα απομένει για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η πίεση που ασκείται παντοιοτρόπως, όπως πληροφορούμαστε, στο αντιπολιτευόμενο VMRO από το διεθνή παράγοντα δεν έχει προηγούμενο στη σύντομη ιστορία της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθεί και η απόφαση του κόμματος του Χρίστιαν Μιτσόσκι και του πρώην πρωθυπουργού Νίκολας Γκρουέφσκι να καλέσει δημοσίως σε ψήφο κατά συνείδηση κι όχι να πει ένα βροντερό “όχι”.

Υπογείως, πάντως, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να πείσει όσους γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η συμμετοχή είναι μικρότερη από 49%, τότε το, συμβουλευτικού ωστόσο χαρακτήρα, δημοψήφισμα θεωρείται ως μη γενόμενο.

Όπως κι αν έχει, πάντως, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανές ότι θα γίνει σεβαστό από όλα τα κόμματα και θα επηρεάσει την τελική τους στάση όταν φτάσει στη σκοπιανή Βουλή η πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ζητούν πειστικότερα επιχειρήματα

Όσον αφορά το μέτωπο των συντάξεων, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το Νοέμβριο, με τους δανειστές, πάντως, να εξακολουθούν να θεωρούν την περικοπή τους διαρθρωτικό μέτρο που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Γι’ αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση πειστικότερα επιχειρήματα από την υπερκάλυψη του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν με νόημα πως οι ενστάσεις δεν αφορούν μόνο τους ίδιους, αλλά και τις αγορές, οι οποίες δεν παρουσιάζονται ενθουσιασμένες με το “αντάρτικο” της κυβέρνησης την επομένη ακριβώς της εξόδου από τα μνημόνια.

Loading

Play