«Ο Πολάκης είναι καθρέφτης του κ. Τσίπρα»

Στην συνταγματική αναθεώρηση και στις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

propoli

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Όπως καταλαβαίνετε η αναθεώρηση του συντάγματος είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, παρόλα αυτά βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές», τόνισε η Κ. Μάρκου.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην συγκεκριμένη διαδικασία. Ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνουν κάποιες τομές και αλλαγές. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ναι μεν ξεκίνησε την αναθεώρηση αλλά δεν φάνηκε τόσο τολμηρή μέχρι στιγμής να αλλάξει πέντε βασικά πράγματα για τη χώρα. Δυστυχώς».

Παράλληλα τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρότεινε μια ευρεία και τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση. Στόχος μας είναι το σύνταγμα να συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία, την διοίκηση, την υγεία, την παιδεία. Εισηγούμαστε την αναθεώρηση 59 άρθρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη θέλει μια μικρή κουτσουρεμένη αναθεώρηση μόνο 27 άρθρων και μάλιστα επιβάλλοντας ιδεοληπτικές εμμονές ακόμα και στον συνταγματικό χάρτη. Για να καταλάβετε τις διαφορές μας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει απολύτως τίποτα στην συνταγματική αναθεώρηση για την παιδεία, την δικαιοσύνη, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, και εκφράζονται όλα αυτά με ευχολόγια που δεν έχουν ουσιαστικά κανένα νόημα».

Όσον αφορά δε την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία για το άρθρο του συντάγματος για την ίδρυση ελληνικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσα παιδιά, τόσες οικογένειες οι οποίες με το υστέρημά τους στέλνουν τα παιδιά τους έξω να σπουδάσουν, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα παιδιά να σπουδάζουν εδώ όπως γίνεται στην Κύπρο».

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε για την στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε σχέση με την δικαστική διαμάχη του με έναν δημοσιογράφος, η Κ. Μάρκου χαρακτήρισε τον Πολάκη ως «καθρέφτη» του Τσίπρα. «Αν ο κύριος Τσίπρας είχε κάποιο πρόβλημα με όλα αυτά που κάνει ο κύριος Πολάκης, θα έπρεπε να τον είχε ξηλώσει εδώ και πολύ καιρό. Η υποκρισία χαρακτηρίζει και τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Δεν έχει πρόβλημα ο Τσίπρας είναι το μαντρόσκυλό του και τον βάζει και γαβγίζει όταν αυτός πιστεύει ότι βάλλεται από κάποιον».

Loading