«Ο Πολάκης είναι ντροπή, είναι μηδέν, δεν ξέρει από υγεία»

Η εικόνα του υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο στο μαγαζί που τραγουδάει ο Σταμάτης Κραουνάκης έχοντας ένα τσιγάρο στο στόμα, προκάλεσε την οργή του Ευρωπαίου επίτροπου, αρμόδιου για θέματα Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις.

propoli

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αντριουκαΐτις συμμετείχε σε εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ρωτήθηκε για αυτή τη συμπεριφορά του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κάπνιζε σε κλειστό χώρο, κάτι που απαγορεύεται.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια.

Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι.

Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο

Loading