“Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα αλλάξει είτε θα εξαφανιστεί”!

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα αλλάξει είτε θα εξαφανιστεί”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η επόμενη ημέρα, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδέχεται δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας, συζητείται ήδη εντόνως στην Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του πως ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα αλλάξει είτε θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει ότι από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει το χρόνο που του έλειψε όσο βρισκόταν στο Μαξίμου για να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του κόμματος, ανοίγοντάς το επιτέλους στους ψηφοφόρους που το κατέστησαν έναν από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού μας συστήματος.

Οι συνεργάτες, πάντως, του κ. Τσίπρα μας διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ από κανέναν και ούτε πρόκειται να τεθεί γιατί, όπως εκτιμούν, κι αν ακόμα έρθει δεύτερος στις 7 Ιουλίου θα έχει επιτύχει ένα καλύτερο σκορ σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές και το ΚΙΝΑΛ θα έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν πως δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση και πως αυτή δεν θα ζητήσει εξηγήσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του 2015- 2019 μετά από τις εκλογές.

Άλλωστε κι ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει μετά από τις 7 Ιουλίου.

Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει ένα κόμμα που θα εκπροσωπεί το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το οποίο θα είναι ο βασικός, αν όχι κι ο μοναδικός, εκφραστής του αντίπαλου δέους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πάντως, όπως μας λένε κομματικές πηγές, είναι ακόμα πρώιμη η συζήτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να ενταχθεί σε αυτό των Ευρωσοσιαλιστών.

Την Κυριακή στις Βρυξέλλες

Όσον αφορά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, σήμερα Παρασκευή μιλά στην Τρίπολη, αύριο Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στην παραλία του Βόλου, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα επικεντρωθεί στην επιλογή των ηγεσιών των ευρωπαϊκών θεσμών.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη με ελεύθερους όρους σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών.

Loading