ΙΝ ΤΙΜΕ

Ο τελευταίος ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

«Αυτός είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα»! Με αυτήν την φράση σχολίασαν στο Politik στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το πολιτικό… λίφτινγκ που επιχείρησε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό του σχήμα.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι πρόκειται «για έναν “άνευρο” ανασχηματισμό διευθετήσεων που στοχεύει στις επερχόμενες εκλογές  παρά στη διακυβέρνηση της χώρας» και ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται όμηρος του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αφενός επειδή άφησε ανέγγιχτα τα λεγόμενα υπουργεία-κλειδιά και αφετέρου γιατί  οι συνιστώσες της Κουμουνδούρου αρχίζουν ήδη να καλλιεργούν σενάρια ενόψει της λεγόμενης «επόμενης ημέρας» στο κυβερνών κόμμα.

Σχετικά με την υφυπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα είναι ένα ζήτημα που δεν απασχόλησε καθόλου την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι, όπως εξήγησαν χαρακτηριστικά, «εκπροσωπεί το τίποτα». «Κέρδισε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν. Τα δύσκολα, ωστόσο, είναι μπροστά της. Από τη στιγμή, λοιπόν, που επέλεξε να λειτουργήσει ως … γρανάζι μιας κυβέρνηση που καταρρέει, επιβεβαιώνει με τις πράξεις της τους λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης την διέγραψε από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ο χθεσινός ανασχηματισμός δεν επηρεάζει ούτε αναπροσαρμόζει  την αντιπολιτευτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας» τονίζουν άπαντες, σχολιάζοντας πως οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Δεν έχει καμία σημασία ποιος κάθεται στις καρέκλες ενός υπουργικού συμβουλίου μας κυβέρνησης που όλοι πια ξέρουν ότι βρίσκεται σε αποδρομή. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πέραν του να προκηρύξουν εκλογές και να φύγουν. Διότι απλούστατα η ιδεοληψία τους δεν τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να έρθουν επενδύσεις και να μπει η χώρα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης».

Πολύ εύστοχα το περιέγραψε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη: «Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς, δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

Στα Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη σημερινή ολοήμερη περιοδεία του στα Γρεβενά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αφιχθεί στις 10 το πρωί στη Δεσκάτη. Από εκεί θα μεταβεί στην πόλη των Γρεβενών όπου θα επισκεφθεί στη Ιερά Μητρόπολη και θα περπατήσει στους δρόμους της πόλης για να συνομιλήσει με τους πολίτες. Το απογευματινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δοτσικό και τη Σαμαρίνα, όπου θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους και φορείς του νομού.

 

Loading