“Ο Τσίπρας έχει καιρό να μιλήσει με Καραμανλή”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», σχολιάζουν στο Μαξίμου την “κίνηση εντυπωσιασμού κι αντιπερισπασμού”, όπως τη χαρακτηρίζουν, του ΚΙΝΑΛ να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Αναφέρουν, επίσης, με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολύ καιρό να συνομιλήσει με τον Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως σε αντίθεση με όσα διατείνονται στη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπάρχει κανένα βούλευμα που να διαπιστώνει ζημία του Δημοσίου ύψους 147 εκατομμυρίων ευρώ από τις ενέργειες των τριών πρώην υπουργών που υπόγραψαν τροποποιητικές συμβάσεις για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το διαβόητο C4I.

Κανένα διατακτικό κανενός βουλεύματος δεν κάνει λόγο για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, η οποία θα όφειλε να έχει γίνει από την ελληνική Δικαιοσύνη”, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές οι οποίες απορρίπτουν ως γελοίες τις αιτιάσεις περί δικτύου καραμανλικών στην κυβέρνηση- κατηγορίες με αποδέκτες κυρίως τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε συσταθεί για τη Siemens, με διακομματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχε αποφασιστεί ότι στην περίπτωση των τριών αυτών πρώην υπουργών της ΝΔ δεν υφίσταται καμία ποινική ευθύνη.

Στη συνέχεια, εξάλλου, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το 2014, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή με το σκεπτικό πως η Εξεταστική Επιτροπή του 2011 έχει καταλήξει για το θέμα οριστικώς κι αμετακλήτως.

“Τώρα ζητά τα ρέστα”

Τι ακριβώς ζητά, επομένως, τώρα το ΚΙΝΑΛ από την ελληνική κυβέρνηση;

Μήπως ζητά τα ρέστα για τις δικές του πολιτικές αποφάσεις, για τα δικά του πορίσματα των δικών του Εξεταστικών Επιτροπών;”, αναρωτιούνται με σκωπτικό τρόπο στο Μαξίμου.

Όπως κι αν έχει, στην κυβέρνηση μιλούν για άτσαλη προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, υπό τη σιωπηρή συναίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να παρασύρει τη δημόσια συζήτηση μακριά από σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν τον πλούσιο κυβερνητικό βίο του ΠΑΣΟΚ, υπουργών του, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

 

Loading