Ο Τσίπρας αφήνει εκτεθειμένο τον Πολάκη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Εκτεθειμένο αποφάσισε να αφήσει τον Παύλο Πολάκη το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει κι αυτό φτάσει στα όριά του με τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στην ολιγόλογη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης περιορίζεται να επιτεθεί στον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά δεν βρίσκει μια κουβέντα υποστήριξης του κ. Πολάκη:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές”, επισημαίνεται σε αυτή.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηθική ακεραιότητα του κ. Πολάκη.

Λόγω, όμως, και των αντιδράσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τη συμπεριφορά του υπουργού του δεν μπορεί πλέον να δικαιολογεί δημοσίως το ύφος του, ενώ δεν αποκλείεται να έχει σύντομα ακόμα και προσωπική επαφή μαζί του προκειμένου να τον νουθετήσει τρόπον τινά.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως το Μαξίμου δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για το κυριακάτικο δημοσίευμα που αφορούσε το δάνειο του κ. Πολάκη κι αναγκάστηκε μόλις σήμερα να το πράξει, αφού υπήρξαν υπόνοιες και για παράνομη ηχογράφηση από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

“Τον χρειάζεται για Novartis”

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως το Μαξίμου δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να αποδώσει τις επιθέσεις που δέχεται ο κ. Πολάκης στο ότι έχει ασχοληθεί με τη σύνδεση της συζύγου Στουρνάρα με το “αμαρτωλό” ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε καν να κάνει αναφορά σε άλλες υποθέσεις δανειοδότησης- είτε κομμάτων είτε προσώπων είτε επιχειρήσεων- που έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς από το ΣΥΡΙΖΑ σκανδαλώδεις.

Από την άλλη, πάντως, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μας επισημαίνουν πως ο κ. Πολάκης είναι χρήσιμος στον κ. Τσίπρα ενόψει εξελίξεων στην υπόθεση Novartis, την ίδια ώρα που υποστηρικτές του αποδίδουν ακριβώς σε αυτόν το λόγο τη νέα προσπάθεια στοχοποίησής του.

 

 

Loading