Πάνε χέρι-χέρι σε ένα βελούδινο διαζύγιο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πάνε χέρι-χέρι σε ένα βελούδινο διαζύγιο! Τι κι αν στις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος στην ερώτηση για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος πρωθυπουργός- η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε εν ενεργεία πρωθυπουργό;

propoli

Στο Μαξίμου και στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο αρχηγός τους είναι και το πιο βαρύ χαρτί τους, γι’ αυτό και θα βγαίνει μπροστά όλο και περισσότερο στο δρόμο προς τις κάλπες.

Δεν είναι τυχαία, επομένως, ούτε η έκτακτη εμφάνισή του στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη συζήτηση για τα αναδρομικά των ένστολων κι άλλων επαγγελματικών κατηγοριών- χέρι χέρι με τον Πάνο Καμμένο μάλιστα- ούτε η τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, όπου πρόταξε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του σε σχέση ιδίως με τις προηγούμενες.

Και τα δύο σηματοδοτούν την πρόθεσή του να ηγηθεί της προσπάθειας για ολική ανατροπή των προγνωστικών και να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Σύμμαχός του είναι και η εικόνα διάλυσης που αποπνέει το ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα και στελέχη του φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια, με τα όργανά του να μην συνεδριάζουν και την επιχείρηση αναγέννησης της Κεντροαριστεράς να έχει εξελιχθεί σε παρακμασμένη μάχη φατριών.

Την ίδια ώρα, με αφορμή τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και τη συζήτηση στη Βουλή, Τσίπρας- Καμμένος είχαν την ευκαιρία να δώσουν μια παράσταση ενότητας που δεν απέχει όμως και τόσο από την πραγματικότητα.

Τι αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλον

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν ότι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αποφευχθεί, αλλά ότι αυτό θα είναι τουλάχιστον βελούδινο.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, αναγνωρίζει ότι χάρη στον κ. Καμμένο και η Αριστερά μπόρεσε για πρώτη φορά να έχει ισχυρή παρουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις και να προσδοκά και σε εκλογικά οφέλη με αφορμή και τα αναδρομικά στους ένστολους.

Ο υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, δεν θέλει να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σε δικούς του ανθρώπους έχει εκμυστηρευτεί πόσο τον είχε συγκινήσει η στάση του πρωθυπουργού την ημέρα που αιχμαλωτίστηκαν οι δύο στρατιωτικοί μας από τους Τούρκους, στάση την οποία δεν χαρακτήρισε, με νόημα, αριστερή αλλά πατριωτική.

Loading