Παπαδημούλης: «Θα καταδικάσει η ΕΕ την δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών;»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσαν τον θάνατο σε 59 ανθρώπους, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την επίτροπο Φεντερίκα Μογερίνι, μέσω της οποίας εκφράζει το ερώτημα εάν η ΕΕ θα καταδικάσει τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατά των Παλαιστινίων διαδηλωτών.

propoli

«Χθες, πριν και κατά τη διάρκεια της τελετής για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, γράφτηκε μία ακόμη μελανή σελίδα στη λωρίδα της Γάζας, με τη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό χιλιάδων από ισραηλινά πυρά» αναφέρει στην ερώτησή του ο Δ. Παπαδημούλης.

Και προσθέτει ότι «η δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός κατά των Παλαιστινίων διαδηλωτών, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή» ενώ τονίζει ότι «η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων και να συμβάλουν στην εκτόνωση της έντασης και της βίας, με τρόπο εποικοδομητικό και ειρηνικό».

Η ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την επίτροπο του Φεντερίκα Μογκερίνι «σε ποια ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την εκτόνωση της έντασης και την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, καθώς και εάν καταδικάζει τις ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων, στηρίζοντας παράλληλα την επίλυση του Παλαιστινιακού με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Loading