«Υψηλότερο από τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές»

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, αλλά και η Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Παπαδημούλης.

propoli

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και η Προοδευτική Συμμαχία. Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μία στρατηγική επιλογή που κάναμε ως ΣΥΡΙΖΑ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους, που συμφωνούμε από κοινού στόχους και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «δεν σκοπεύει η Προοδευτική Συμμαχία να γίνει κόμμα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει χαρακτήρα».

«Αυτός είναι ο στόχος μας»

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη είναι «ως κόμμα αριστερό να συγκλίνει με άλλες δυνάμεις για να διαμορφώσουμε νικηφόρες πλειοψηφίες. Ο λόγος είναι απλός: στην Ευρώπη μόνο με Συμμαχίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σύζευξη της ανερχόμενης ακροδεξιάς με μία παραδοσιακή δεξιά που μετατοπίζεται στην ακροδεξιά.
Αυτό είναι τυφλά απαραίτητο καθώς η εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία είναι μία έξαλλη ρεβανσιστική δεξιά που εκπροσωπεί η ΝΔ είναι πολύ πιο δεξιά από εκεί που την είχε τοποθετήσει ιδρύοντάς την ο Κ. Καραμανλής» επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο χώρος για να αναπτυχθεί η Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Παπαδημούλης διαμήνυσε πως «υπάρχει έντονη κοινωνική ζήτηση και αυτό εκφράζεται και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουμε το τελευταίο διάστημα, όπου μεγάλο μέρος αυτών που συμμετέχουν δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στο ευρύτερο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο και πολλές φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πρόσωπα που δεν τα ξέρουν. Έχω την εντύπωση ότι ένα μέρος αυτής της δυναμικής, θα εκφραστεί στις ευρωεκλογές και θα έχουμε ένα νέο κύμα διεύρυνσης της δυναμικής της πολιτικής της προοδευτικής συμμαχίας μετά, στο δρόμο από τις ευρωεκλογές προς τις εθνικές εκλογές».

«Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι αρκετά υψηλότερο»

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα έχει ποσοστό αρκετά «υψηλότερο από τις δημοσκοπήσεις». «Είμαι βέβαιος ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στις ευρωεκλογές θα είναι αρκετά υψηλότερο από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ θα είναι χαμηλό και θα απελευθερωθεί προς την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας και ένας κόσμος αντιδεξιός, δημοκρατικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «βλέπω ότι στη Β. Ελλάδα Αρκετός κόσμος που είναι “αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει κριτικά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές γιατί τον έχει απογοητεύσει η στάση του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της Ανταρσύα και της Πλεύσης Ελευθερίας εναντίον της Συμφωνία των Πρεσπών με επιχειρήματα δανεικά από τον ελληνικό εθνικισμό».

Δείτε επίσης: Λυκουρέζος – Παναγόπουλος: «Είμαστε αθώοι»

Loading