INTIME

Παπακώστα: «Η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της»

Δηλώσεις σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις απειλές ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα» έκανε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

propoli

«Η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς, στην ακώλυτη άσκηση του δικαιοδοτικού τους καθήκοντος δίχως αστερίσκους», δήλωσε η κ. Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται πως με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις χαρακτήρισε «αποκρουστέα» και «εγκληματική πράξη» τις «απειλές που εκτοξεύτηκαν σε βάρος δικαστικών λειτουργών» μέσω διαδικτύου, καλώντας την Πολιτεία «να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της και «να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή»

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, παρότι αμύνεται πάντα, δεν επιτίθεται στους πολεμίους της, διότι τα ισχυρά όπλα της είναι το Σύνταγμα, οι Νόμοι, η εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και το Κράτος Δικαίου» απάντησε η κ. Παπακώστα.
Επισήμανε παράλληλα πως «το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στην Δημοκρατία, έχει ως όριό του την μη πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος των πολιτών και την μη απειλή χρήσης βίας η οποία στοχεύει την ελεύθερη βούληση των θεσμικών παραγόντων της Δημοκρατίας».

«Αυτή η συμπεριφορά συνιστά παθογένεια και συναρτάται απολύτως με φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες δεν χωράνε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Παπαδημούλης: Ο Κ. Μητσοτάκης τρέμει το debate.Θα ηττηθεί και πάλι στη Βουλή

Loading