Τι λέει ο Παπανδρέου στο “P” για το ΠΑΣΟΚ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Έκπληξη μόνο για όσους δεν γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του ήταν η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου “on camera” για τον “χαρισματικό” Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας παραλλήλως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μετεκλογικές διεργασίες.

Το Politik είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, προκειμένου να ανιχνεύσει προς το πού το πάει.

Αφού μας εξήγησε πως το κόμμα που έχει ιδρύσει, το ΚΙΔΗΣΟ, παραμένει ενεργό- συνδιασκέπτεται, μάλιστα, αύριο Σάββατο για να καθορίσει τη στάση του στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στο τέλος του μήνα- επισήμανε με νόημα πως η πλειονότητα των φίλων και ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης δεν επιθυμεί τη συνεργασία με τη ΝΔ, σε αντίθεση με αρκετά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη που δεν έχουν ξεπεράσει τον κυβερνητισμό τους.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς μια επιστροφή στην ονομασία ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό γιατί για τον ίδιο δεν έχει σημασία μόνο ο συμβολισμός, αλλά και το περιεχόμενο, το οποίο θα είναι άνευ ουσίας αν το ΚΙΝΑΛ δεν επιστρέψει στις ιδεολογικές ρίζες του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου μας ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις της να ρίξει την κυβέρνηση, διαψεύδοντας στην ουσία τον ίδιο της τον εαυτό που πριν μερικές ώρες είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Κολλά στα επιχειρηματικά δάνεια

Την ίδια ώρα, ρωτήσαμε τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη πού “κολλά” η ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας και η απάντησή του έδειχνε με το δάχτυλο τους Θεσμούς, οι οποίοι αρνούνται να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα επιχειρηματικά δάνεια.

Η κυβέρνηση, όπως κι αν έχει, θεωρεί αναγκαία τη συμπερίληψή τους γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας με δεδομένο ότι οι τράπεζες κρατούν ακόμα κλειστές τις κάνουλες της ρευστότητας.

Ο κ. Φλαμπουράρης, πάντως, παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως θα έχει βρεθεί μια λύση μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Loading