Παπαχριστόπουλος: «Αν έρθει η συμφωνία θα αποσύρουμε τους υπουργούς»

Πολυφωνία φαίνεται να υπάρχει στους ΑΝΕΛ σχετικά με το ενδεχόμενο να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Π. Καμμένο να δηλώνει χθες ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό «θα ρίξουμε την κυβέρνηση για να αποφασίσει ο λαός» και τον βουλευτή, Θανάση Παπαχριστόπουλο να δίνει μια διαφορετική εκδοχή, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

propoli

«Κατά τους ΑΝΕΛ το θέμα της πΓΔΜ είναι μείζον θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν και αν έρθει. Οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τους υπουργούς τους, σε καμιά περίπτωση όμως δεν ελέχθη ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση. Είναι γνωστή παλιά θέση ότι εμείς θα καταψηφίσουμε, αυτό ελέχθη και από τον αντιπρόεδρο και από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε καμιά περίπτωση δεν άκουσα ότι θα ρίξουμε την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου αλλά και το τι θα γίνει με την αντιπροεδρία της Βουλής, ωστόσο τόνισε ότι για το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη μια διάσκεψη των προέδρων κατά την διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να τεθεί θέμα πρότασης μομφής κατά του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Εγώ έχω την άποψη πως όταν διαφωνεί κάποιος στο κόμμα του σε κεντρικά ζητήματα, όπως ήταν η πρόταση μομφής στην οποία διαφοροποιήθηκε ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι αυτονόητο ότι το αξίωμα απορρέει από το κόμμα που τον πρότεινε και πρέπει να το δώσει» τόνισε ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Loading