INTIME

Παπαχριστόπουλος: «Με παρακάλεσε ο Βούτσης να αναβάλω την παραίτηση»

Τραγελαφικές καταστάσεις για ακόμη μία φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποφάσισε, επειδή τον παρακάλεσε ο Νίκος Βούτσης(!), να αναβάλει την παραίτησή του για μερικές ημέρες, μέχρις ότου ψηφιστεί και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

propoli

Ο –για την ώρα τουλάχιστον- βουλευτής των ΑΝΕΛ επρόκειτο να παραδώσει την έδρα του την Παρασκευή (1/2). Ωστόσο, αυτό δεν έγινε τελικά πράξη, έπειτα από την παράκληση του προέδρου της Βουλής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών. Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξερχόμενος του γραφείου του προέδρου της Βουλής.

Σε τι ωφελεί η αναβολή που ζήτησε ο Νίκος Βούτσης

Ως γνωστόν, στην περίπτωση παραίτησης του κ. Παπαχριστόπουλου, η έδρα θα πάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης θα ψήφιζε το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια.

Συνεπώς, δεν υπήρχε επί της ουσίας ιδιαίτερο… άγχος στην κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη ψήφο. Αυτομάτως, λοιπόν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Βούτσης πίεσαν τον κ. Παπαχριστόπουλο να αναβάλει την παραίτησή του, ούτως ώστε να δώσει –έστω και για μερικές ημέρες τουλάχιστον- το «φιλί της ζωής» στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ.

Loading