Παππάς: «Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου από τη Βουλή»

Παράθυρο για διαμόρφωση νέας πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή άνοιξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

propoli

Σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αν κυρωθεί από την ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα περιγράφονται στο Σύνταγμα. Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών: «Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα ό,τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό έχει έναν ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου. Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο, σε ποιο επίπεδο και με ποιες πλειοψηφίες θα εγκριθεί από τη χώρα μας η συγκεκριμένη συμφωνία».

Για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης δημοψηφίσματος

Απέρριψε το σενάριο πραγματοποίησης δημοψηφίσματος σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια κυρίαρχη βουλή που μπορεί να δώσει τη λύση».

Για το ζήτημα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ανέφερε ότι «το θέμα εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Με βάση τις πολιτικές μας εκτιμήσεις θα εξαντλήσουμε την τετραετία».

Έβαλλε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι κλείνει το μάτι, αν όχι ενθάρρυνση, σε πράξεις βίας. «Όταν ο γραμματέας της ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση έχει γίνει πτυελοδοχείο της κοινωνίας τέτοιο σήμα στέλνει».

Loading