Ν. Παππάς: «Αδειανό πουκάμισο ο Μητσοτάκης, υπηρετεί συμφέροντα»

Δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα αδειανό πουκάμισο που έχει παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου στην ακροδεξιά» και πως «υπηρετεί συμφέροντα».

propoli

«Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί μία ακροδεξιά ατζέντα των Σαμαρά – Γεωργιάδη, διατηρεί μία εμφυλιοπολεμική ατζέντα που χρειάζεται για να διατηρεί το αφήγημά της και να μένουν ανοιχτές οι πληγές με την ΠΓΔΜ. Τι σχέση έχει αυτό με αυτά που έλεγε η ΝΔ πριν μία δεκαετία; Καμία», ανέφερε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με αφορμή το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει μετακινηθεί στα ακροδεξιά σε όλα τα επίπεδα» και πως «παρακολουθεί και τους Ευρωπαίους συνοδοιπόρους της, αλλά αυτοί έχουν απολύτως αντίθετα συμφέροντα προς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Η διαγραφή Μίχαλου, το Σκοπιανό και τα «συμφέροντα»

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί στενής σχέσης του με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «αυτό είναι πρόδηλο της κατάστασης που βρίσκονται ορισμένοι που ανακοινώνουν και διαρρέουν αυτά τα ζητήματα» και πρόσθεσε:

«Είχα καλεστεί στα βραβεία νεοφυών επιχειρήσεων στο Ζάππειο, που αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας και των προβλημάτων στη Μάνδρα. Έτσι, κάθισα και ήπια έναν καφέ με τον κ. Μίχαλο, ο οποίος έχει συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο και είναι άνθρωπος της κεντροδεξιάς παράταξης. Τι να σχολιάσω από κει και πέρα».

Επίσης, ανέφερε πως ούτε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ούτε άλλοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έχουν ζητήσει εκλογές, ούτε έχουν εκφράσει παράπονα για τη συμφωνία στο Σκοπιανό και υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα αδειανό πουκάμισο που έχει παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου στην ακροδεξιά και διαμορφώνει τέτοιου τύπου γεγονότα με τέτοια παρελκόμενα. Δεν μπορούμε να μην μιλάμε για τα καλά που συμβαίνουν μη τυχόν και στεναχωρηθεί ο κ. Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που υπηρετεί».

Ο Μαρινάκης και η παραίτηση Λαζαρίδη

Όσον αφορά τα σενάρια αποσταθεροποίησης, ο Νίκος Παππάς φωτογράφισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας: «Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα βίντεο στο διαδίκτυο με τις προφητείες περί πτώσης της κυβέρνησης και τη ρετσέτα της χούντας που δοκίμασε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για να καταλάβει».

Ασφαλώς, αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε «ανεξήγητο το γεγονός», εξηγώντας ότι «τη μία μέρα ο συγκεκριμένος βουλευτής χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό και την άλλη μέρα είπε όσα είπε».

«Ο κόσμος έχει καταλάβει απολύτως, όπως έχει καταλάβει ότι και αυτό το σχέδιο θα πέσει στο κενό, διότι υπάρχει η διαρκής συνειδητοποίηση των περισσοτέρων ότι η χώρα ανακάμπτει και αυτό δεν το θέλουν όσοι έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και θεωρούν ότι κινδυνεύει το πολιτικό τους μέλλον», συμπλήρωσε.

«Σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα η ΝΔ»

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε: «Το κλείσιμο του μνημονίου είναι η επισφράγηση της πορείας της κυβέρνησης και όλο αυτό προκαλεί την κατάρρευση του αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έλεγε ότι η χώρα θα καταστραφεί. Έχουμε μπροστά έναν χρόνο που τα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας θα πυκνώνουν» και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ έχει πρόβλημα και διαθέτει ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα, το οποίο, υπό ομαλές δημοκρατικές συνθήκες και χωρίς την απειλή τής χρεοκοπίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Με απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Η ΝΔ έχει βγει τεχνικό οφσάιντ και πίσω από το ΔΝΤ, που είναι ο πιο σκληρός εταίρος μας. Έχει συνειδητοποιήσει ότι χωρίς τη διαρκή απειλή της χρεοκοπίας δεν μπορεί να σταθεί αυτό ως πολιτικό πρόγραμμα και για αυτό θέλει τον κόσμο φοβισμένο και διεξάγει αυτήν την εκστρατεία φόβου με το Μακεδονικό και την οικονομία».

Αιχμές και για τη Φώφη Γεννηματά

Από τα «βέλη» του Νίκου Παππά δε γλίτωσε ούτε η Φώφη Γεννηματά, για την οποία διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν, όταν εταίροι του κόμματος της κ. Γεννηματά, αλλά και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της είναι θετικοί προς το Μακεδονικό, εκείνη να κρατάει τέτοια στάση» και υποστήριξε πως «είναι πολιτικά ανεξήγητη αυτή η στάση».

Τέλος, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «υπάρχει καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και πως «το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, θα περπατήσουμε παρακάτω, αυτή είναι η κυβέρνηση που σε αυτήν την τετραετία θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 20% και την επόμενη κάτω από το 10%».

Loading